SEVILjA je praznik za oči, jer je ovo grad prepun boja, mirisa i ukusa u kojem su živeli Don Žuan, Seviljski berberin i Makarena. Nepravedno zapostavljena u odnosu na Madrid i Barselonu, prestonica Andaluzije je odlično odredište za sladokusce i ljubitelje istorije.


10.00

Seviljska katedrala je jedna od najvećih, a u njoj se nalazi mauzolej Kristifora Kolumba, ali i orgulje, 80 kapela i oltar u koji je ugrađeno dve tone zlata. Katedrala je mešavina arapskog, gotskog, renesansnog i baroknog stila.


11.00

Hiralda je “lice” Sevilje, jer je ovaj zvonik najslikanija građevina. Nekadašnji minaret, visok 98 metara, građen je u maorskom stilu i sa vrha se pruža lep pogled. Ulaznica za katedralu važi i za zvonik.


12.00

Dvorac Alkazar i danas koristi španska kraljevska porodica, ali turisti mogu da uđu i dive se bajkovitom vrtu i odajama u mavarskom stilu.


14.00

Plaza Espanja je najlepši trg u gradu. To je veliki plato sa fontanom, kanalom kojim plove gondole i mostićima koji vode do palate ukrašene šarenom keramikom.


15.00

Zlatni toranj se nalazi kraj reke Gvadalkivir, i pored nje su prolazili čuveni moreplovci Amerigo Vespuči i Fernando Magelan, ali i brodovi sa blagom iz kolonija: paradajz, začini, srebro, svila, zlato...


16.00

Maestranca je najlepša arena za borbu sa bikovima iz 1749. godine koja može da primi 12.000 gledalaca. Tu je i muzej posvećen borbama sa hrabrim bikovima, koje se održavaju vikendom.