ČELNICI Olimpijskog centra "Jahorina", sinoć su, uz prisustvo uglednih zvanica u hotelu "Kasina", predstavili dosadašnje rezultate i najavili planove za predstojeću zimsku sezonu. Svečanosti, koju su organizovali OC "Jahorina" i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, prisustvovao je i predsednik RS Milorad Dodik, koji je podsetio na turistički značaj olimpijske lepotice.

- Drago mi je što sam na ovoj divnoj promociji naših uspeha, naših želja i svega onoga što interesuje ljude u Republici Srpskoj, a posebno u Istočnom Sarajevu, a to je da je Jahorina živa, da se razvija i da tu dolaze turisti - istakao je Dodik. - Njihovi rezultati potvrđuju da su oni svake godine sve bolji i bolji.

Direktor OC "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da je ovoj planini vraćen olimpijski sjaj.

PROČITAJTE JOŠ: Jahorina za aktivan odmor

- Ponosan sam što je Jahorini vraćen stari sjaj, svakog dana smo vredno radili na tome i postigli zavidne rezultate - naveo je Ljevnaić. - Prvi smo u regionu otvorili zimsku sezonu i poslednji zatvorili, a prihodi od skijališta uvećani su za 91 odsto. Počelo je da vlada veliko interesovanje za Jahorinu među domaćim i stranim investitorima.

Zimska sezona biće otvorena 13. decembra, a goste će zabavljati grupa "Crvena jabuka". Takođe, pre dva dana smo potpisali ugovor sa slovenačkim kolegama i dogovorili da ski-pas sa Jahorine važi u svih devet ski-centara u Sloveniji, što je veliko priznanje.PROČITAJTE JOŠ: NOVA UPRAVA PREPORODILA OC "JAHORINA": Prihodi od skijaša veći za čak 15 puta

Na promociji Jahorine u Beogradu sinoć su bili i glumac Dragan Jovanović, bivši fudbaler Savo Milošević, generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić, pevačica Snežana Đurišić, voditeljka Snežana Dakić...

KONCERT CECE I LEPE BRENE

DIREKTOR OC "Jahorina" Ljevnaić otkrio je i zabavni program koji će upotpuniti predstojeću zimsku sezonu.

- Otvaranje sistema za osvežavanje planirano je za 1. decembar, kada će posetioce zabavljati Ceca Ražnatović, a biće organizovan i prednovogodišnji koncert Lepe Brene. Takođe, OC ima u planu da ove zime organizuje olimpijske igre za mlade.