Za sve koji su odlučili da ove godine izbegnu gužvu i najveće vrućine, ili iz nekog razloga odlože svoj odmor, tu su i dalje prilike za letovanje, čak i u jesenjim i zimskim danima. Ukoliko želite na kratko da se isključite iz svakodnevnice, svoju oazu možete naći u toplijim destinacijama, kao što su Jordan ili Egipat.

Istorija, bogata kultura, fascinantna arhitektura, toplo more, misteriozna pustinja. Jednom rečju, Jordan. Ukoliko tragate za begom od zime, ova neobična destinacija je pravi izbor. S obzirom na toplu klimu i u zimskom periodu, turistička sezona je aktivna tokom cele godine. Ono što Jordan takođe čini primamljivim su veoma atraktivni hoteli, koji će učiniti vaš užitak kompletnim.

Ukoliko su ovo dovoljno dobri razlozi da se odlučite za putovanje u Jordan, preporučujemo Akabu kao grad koji je prepoznatljiv po prelepom Crvenom moru sa koralnim grebenima i raznobojnim podvodnim svetom. Za ljubitelje ronjenja i aktivnosti na vodi-pravi raj. Spoj sunca, dobre hrane, muzike i atmosfere će očarati sva vaša čula.

Akaba, koja je nekada bila glavna luka pomorskog saobraćaja za Aziju, Afriku i Evropu, nudi za svakoga po nešto. Za one koji vole obilaske, tu su istorijske znamenitosti i arheološki ostaci, koji zadiru duboko u prošlost i vraćaju vas u drevna vremena. Prijatne večeri možete provesti u šetnji kraj obale ili se utopiti u lokalnu atmosferu u srcu grada, van turističkih objekata, gde možete osetiti užurbaniji tempo života. Ulice ukrašene prepunim prodavnicama, kafići iz kojih dopire miris nargile i haotičan saobraćaj uvešće vas u svakodnevni život Jordanaca. Uživaćete u morskim specijalitetima, raznim specifičnim namazima i salatama, ali obavezno ostavite mesta i za slatke zalogaje.

Ako biste radije „ugrabili“ priliku da se osunčate i ugrejete na drugoj strani Crvenog mora, toplu dobrodošlicu pružiće vam Hurgada sa svojim beskrajnim zlatnim plažama. Doza mistike, porcija sitnog peska i tirkizno more u neograničenim količinama, pravi recept za uživanje! Mesto na kom se prepliću drevna civilizacija, priče i legende. Od malog ribarskog sela nastala je poznata turisitička atrakcija koja se diči svojim nestvarno lepim morem i šarenolikim podvodnim svetom koji niste ni slutili da postoji. U Hurgadi ćete biti ušuškani u udobnost prostranih hotela sa mogućnošću da kombinujete opuštanje na ležaljkama sa obilaskom neverovatnog Kaira, ronjenjem na Rajskom ostrvu, koje sa pravom nosi takvo ime, ili uzbudljivim odlaskom u Saharu.


Hurgada će vam pružiti i mir i sreću i avanturu istovremeno. Možete očekivati neočekivano. To može biti druženje sa vrlo pitomim kamilama koje će vas iznenaditi dok ispijate jutarnju kafu na ležaljci i zatražiti da ih pomazite i sprijateljite se sa njima. Može biti i plivanje sa delfinima nasred Crvenog mora. Egipat je svakako jedan veliki zoološki vrt na otvorenom pun avantura i zanimljivosti.


Vaš boravak u Hurgadi upotpuniće odabir dobog hotela, a među najpopularnijim je svakako hotel Desert Rose 5*. Ogroman hotelski kompleks ušuškan u veliku, raskošnu, cvetnu baštu, nalazi se desetak kilometara od centra Hurgade. Hotel izlazi na lepo uređenu peščanu plažu u obliku lagune, dugu čitav kilometar, a pored nje, gostima su na raspolaganju još dve plaže na otvorenom moru, kao i ponton. U hotelu usluga se bazira na konceptu All Inclusive, po principu samoposluživanja, a osim glavnog restorana, gostima su na raspolaganju i a la carte restorani italijanske i libanske kuhinje, kao i jedan riblji restoran. To naravno nije sve. Hotel ima brojne barove, na plaži, pored bazena i u bašti, u kojima su vam, u određeno vreme predviđeno All Inclusive formulom, dostupni osvežavajući napici i zaslađenje.

Hotel Desert Rose 5* je jedan od najtraženijih iz bogate ponude turističke agencije 1A Travel, u kojoj se mogu naći hoteli po svačijem ukusu i za svačiji džep.

(PR)