JAGODINA – Prvi put u životu gledao sam finalnu žensku ili mušku rukometnu utakmicu na kojoj je rezultat bio 10:0. Ali, kad neko da sve od sebe na terenu, može da očekuje i dobar rezultat. Ovo je izjavio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je danas primio rukometašice ŽRK „Jagodina“, koje su osvojile Superkup Srbije.


On je ocenio da su one ne samo da amabasadori Srbije kao prvaci, već su prošle i pretprošle godine bile prve, bez izgubljene utakmice. Uspeh je tim veći zbog toga što rukometašice Jagodine pobeđuju klubove iz Beograda, Novog Sada i Niša, koji u ženskom rukometu imaju tradiciju od po tri decenije. Zbog toga i duple krune, Marković je rekao da predsednik ŽRK „Jagodina“ Aleksandar Miladinović Aca i Stručni štab zaslužuju sve čestitke.


- Kada dete iz Niša sutradan bude pitalo tatu kada je Naisa poslednji put pobedila Jagodinu, on će da kaže da će morati da pita dedu – našalio se Marković.


PROČITAJTE I: MONTAŽNI TOALETI U JAGODINSKIM NjIVAMA: Od „gospođe“ i „gospodina“ do „gospodina poljoprivrednika“ (FOTO)


Predsednik Miladinović izjavio je da nije lako u kontinuitetu dva puta biti prvak države, jer je lakše osvojiti prvenstvo, nego ga odbraniti“. On je dodao da su sve oči uprte u njih, da ih očekuje „gust raspored i teške utakmice“ i da „neće da se obrukaju na prvenstvu u EHF ligi, u okviru koga će 12. oktobra u Solunu igrati protiv prvaka Grčke“. Lako mu je, kazao je, da bude predsednik kluba, kada ima podršku predsednika Markovića, koji ispuni sve što obeća.


Trener Dragan Markov složio se da ovakvih rezultata i pehara ne bi bilo da grad Jagodina toliko ne ulaže u sport.


Lokalna samouprava obezbedili je premiju od po 60.000 dinara za sve rukometašice, a finansiraće i odlazak najodanijih navijača na utakmicu u Solunu.