UČENICI OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" i seoskih škola u Grabovcu, Gložanu, Bobovu i Dubnici će od septembra nastavu pohađati u kompletno renoviranim objektima. U adaptaciju gradske škole u koju ide 1.650 učenika Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Ministarstvo prosvete i lokalna samouprava će uložiti više od dva miliona evra, a za rekonstrukciju seoskih škola će iz opštinskog budžeta biti izdvojeno oko 55 miliona dinara.

Pročitajte još: Loznica: Grad ne da škole

- Na teritoriji Svilajnca je trenutno čak 26 gradilišta, a jedan od glavnih projekata je adaptacija najveće škole u opštini. Osim zidova, sve će biti novo, čak i kuhinja, urađena po evropskim standardima jer se iz nje hrane i đaci u područnim odeljenjima po selima - kaže prvi čovek lokalne samouprave Predrag Milanović, uz podsećanje da na zgradi OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" ništa ozbiljnije nije rađeno još od izgradnje, 1960. godine.

Sada će biti unapređena i energetska efikasnost, tim pre što će biti osposobljen i dnevni boravak, za celodnevno ostajanje u školi dok su roditelji na poslu.