Na teritoriji Mesne zajednice Klisa, javnmo komunalno preduzeće „Put“ završava asfaltiranje 15 ulica i do sada je urađeno oko sedam kilometara puta a ukupna vrednost tih radova je 41 milion dinara.

To je potvrdio Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, koji je posetio gradilište na putevima na Klisi i naglasio da predstoje radovi u još dve značajne ulice u tom delu grada, što će iznositi blizu osam kilometara ukupne dužine kolovoza koji se asfaltira.

- Obišli smo Gornje livade, deo Klise koji se nalazi pored auto-puta, između Sentandrejskog bulevara i Bulevara Evrope - kaže Vučević.

Pročitajte još: RADOVI U NOVOM SADU: Asfaltiranje počinje od naselja Adice

- Odlučili smo da uradimo još dve veoma bitne ulice za funkcionalno povezivanje tog kraja sa velikim saobraćajnicama. To su Ulica Milentija Popovića i Proleterska ulica. Nastavljamo dalje da ulažemo u taj deo grada i očekujemo početak radova na kanalizacionoj mreži u slivu Ulice Baje Pivljanina, i uskoro ugovor za projektovanje kanalizacije za taj deo Klise. Nadam se da ćemo za par nedelja videti početak izgradnje novog modernog obdaništa u Orahovoj ulici, a počela je izgradnja nove kulturne stanice kod hale „Slana bara“. Tim raznovrsnim ulaganjima se potpuno menja slika tog dela grada i Klisa više nije prigradsko mesto preko kanala, već moderno, razvijeno naselje u koje se svakodnevno integrišu novi, kvalitetni sadržaji.

Gradonačelnik Vučević je takođe apelovao na građane da daju saglasnost za prelazak vodovodnih i kanalizacionih instalacija preko njihovih parcela, kako bi se olakšalo komunalno i infrastruktruno opremanje za dobrobit svih građana.


Izvedeni su radovi na pripremi za asfaltiranje, a potom i asfaltiranje ulica Angela Vlatkovića, Koviljske, Milivoja V. Vasića, Gavrila Pozovića, Vase Jovanovića Čiče, Anastasije Jovanović, Marije Petrović, Vladimira Demetrovića, Svetlane Vranić, Pantelije Milankovića, Milana Moge, Dobre Jovanovića, Milice Tomić i Ljubomira Stefanovića. Trenutno su u toku radovi na asfaltiranju u Ulici Đorđa Nedeljkovića, a ukupna cena do sada izvedenih radova je oko 41 milion dinara.