UPRKOS tvrdnjama iz lokalne samouprave da je OŠ "Milovan Glišić", posle dve decenije izgradnje, konačno spremna u drugom polugodištu da primi učenike, Školski odbor nije usvojio zahtev gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, koji je tražio da nastava u novom objektu počne 18. februara.

Na sajtu Valjeva stoji informacija o tome da je upotrebna dozvola izdata još 7. decembra prošle godine. U međuvremenu, u to da je ustanova u novom objektu spremna za početak rada su se uverili i čelnici grada koji su razgovarali sa izvođačima radova i direktorkom škole Natašom Badovinac. Kako kažu, savremeni objekat može da primi oko 700 učenika i opremljen je najnovijim nastavnim sredstvima...

- Direktor škole Nataša Badovinac je zbog uočenih brojnih nedostataka koji mogu ozbiljno da ugroze bezbednost učenika i zaposlenih odbila da potpiše zapisnik o primopredaji objekta. Iako primopredaja nije obavljena, gradonačelnik je školi poslao zahtev za preseljenje - navedeno je u saopštenju Školskog odbora, Saveta roditelja i direktora OŠ "Milovan Glišić".

Pročitajte još - OBNOVA KRAGUJEVAČKE ŠKOLE: Gimnaziju "leče" od požara

A, među šezdesetak 60 nedostataka, 13 se odnosi na elektroinstalacije, dok je pritisak vode u hidrantima nedovoljan za gašenje eventualnog požara. Ni postrojenje za pijaću vodu, zbog korozije u spremniku, nije bezbedno za korišćenje, a na pojedinim delovima krova nema crepova, pa biblioteka, kabinet za likovno vaspitanje i hodnik ispred dva kabineta prokišnjavaju. U nekim učionicama i toaletima se pojavila vlaga, zidovi su ispucali, dok se od Ministarstva još očekuju oprema za kuhinju i stomatološku ordinaciju...

- Iako je počelo otklanjanje pojedinih nedostataka, podsećamo na to da preseljenje u novi objekat ne zavisi ni od zaposlenih, ni od direktora, bez obzira na to što je on jedini odgovoran za bezbednost svih. Želja i interes škole je da se preselimo u novi objekat, ali ne po svaku cenu. Na prvom mestu je bezbednost učenika i zaposlenih, za šta su preduslov ne samo bezbednost objekta, već i školskog dvorišta i prilaza. Uostalom, odluku o preseljenju i nastavku rada u novom objektu ne donosi direktor, nego je to u isključivoj nadležnosti Školskog odbora - zaključuje se u saopštenju.

Enterijer savremenog zdanja Foto GU Valjevo

GRADONAČELNIK

GOSTUJUĆI u programu Vujić TV, gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je podsetio na to da je upotrebna dozvola za novi objekat OŠ "Milovan Glišić" dobijena 6. decembra prošle godine, te da su otklonjeni svi nedostaci. Ponovio je i to da je lane, u avgustu, formirao radnu grupu koja je imala zadatak da do kraja godine izdejstvuje upotrebnu dozvolu, pa je škola uknjižena i više nema prepreka da primi đake.