GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović kazao je u četvrtak da će gužve u saobraćaju u gradu na Moravi, nastale zbog zatvaranja vijadukta na obilaznici oko grada, biti normalizovan početkom sledeće sedmice. Usled popuštanja stubova na mostu kod Mašinsko-saobraćajne škole došlo je do preusmeravanja vozila na centralne gradske ulice, pa u gradu već nekoliko dana vlada pravi saobraćajni kolaps.

- Jutros smo imali sastanke sa izvođačima radova. U toku dana očekujemo montažu teških oplata, nadam se da će za vikend biti namontirane. Šef za mostove u JP "Putevi Srbije", Dragan Milošević obećao je da će najkasnije do utorka saobraćaj naizmenično biti pušten - rekao je gradonačelnik Todorović.


PROČITAJTE JOŠ - Popucali noseći stubovi

Pravac iz Beograda za putnička vozila biće usmeren preko Kulinovaca, ulica Radenka Janjića, Dragiše Mišovića i Bulevara oslobođenja.

Najvažnije je da vijadukt bude bezbedan, ali i da bude u funkciji. Prvi rok za završetak radova bio je 15. avgust, to je prolongirano više puta, pa sad insistiramo da kraj bude početkom novembra. Do rekonstrukcije je moralo doći, ali možda se moglo reagovati ranije, jer teoretski je nemoguće da se pet meseci, koliko traju radovi, ne vidi kako su stubovi oštećeni - izjavio je u četvrtak Todorović nakon 72. sednice Gradskog veća u Čačku.