ZA manje od nedelju dana, Organizacija za zaštitu životinja ORPAK iz Kruševca registrovala je dva slučaja ozbiljnog nasilja nad psima. Na „fejsbuk“ stranici ove organizacije osvanuo je snimak sa video nadzora jednog gradskog lokala, na kome se vidi za sada neidentifikovani Kruševljanin kako ubacuje psa u kanalizacionu šahtu i odlazi s lica mesta, dok su pre oko nedelju dana u privatnom dvorištu preko puta Starog groblja nađena dva šteneta maltretirana do smrti.

Iz ORPAK – a pozivaju sve građane da pomognu u prepoznavanju nasilnika sa snimka postavljenog na „fejsbuku“.

-ORPAK je 30.aprila dobio poziv da se iz šahte čuje cviljenje i arlaukanje psa – napominju u ovoj organizciji, dodajući da su potom tri člana ORPAK – a izašla na lice mesta i uspela da spasu izmučenu životinju. – Apelujemo na Kruševljane da nam pomognu pri pronalasku ovog zlotvora da bismo podneli krivičnu prijavu protiv istog.

U ORPAK – u apeluju na građanstvo da im pomognu u borbi protiv zlostavljanja, mučenja i ubijanja životinja i zahtevaju od gradskih vlasti da se uključi i zahteva od Osnovnog suda da im dodeli sudju koji će se baviti pitanje dobrobiti životinja.

Građani su i ranije prijavljivali sakaćenje pasa. Poslednje u nizu kod Starog groblja naterale su ORPAK da i u ovom slučaju najave podnošenje krivične prijave protiv NN lica. Obdukcija je, saopšteno je iz ove organizacije, pokazala da je jednom štenetu smrskana glava, a drugom štenetu – iskopane oči.