РАСТЕРЕЋЕНИ су, али не и - опуштени. Ватерполисти се привикавају на базен у Гвангџуу и полако брусе форму и тактику за старт (понедељак, 1.30 по нашем времену) на 18. СП против Црне Горе. Подмлађени "делфини" су веома мотивисани и желе да наставе тамо где су стале наше највеће звезде.

- Прија ми улога једног од најискуснијих у нашем табору - прича Сава Ранђеловић. - Ова генерација је заслужила да добије прилику да се искаже. Верујем да ћемо функционисати као прави тим. Истина, имали смо мало дана да се уиграмо, али екипа има квалитет, карактер и велику жељу да направи добар резултат.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Стојановић остварио дечачки сан: Наша младост је мотив више

НИШТА НИЈЕ НЕМОГУЋЕ ПРЕ 10 година на СП у Риму наша селекција је отишла без седморице легенди и кући се вратила као шампион света... - Имали су веома тежак пут до трона и доказали да ништа није немогуће. То нас инспирише да извучемо из себе оно најбоље имамо, а у том случају имаћемо велике шансе да се домогнемо победничког постоља - сматра Ранђеловић.

Изабраници Дејана Савића немају резултатски притисак, јер су пласманом на Олимпијске игре у Токију остварили најважнији овогодишњи циљ. Зато су седморица најискуснијих добили одмор, што млађе додатно мотивише, јер желе свима да покажу да ни са њима нема шале.

- Свако ко нас потцени опећи ће се. Нико не сме да нас отпише. Ми смо лане у сличном саставу на Светском купу у Берлину играли са Хрватском 10:10, тако да не видим зашто би нас неко олако схватио. Наш адут је и то што играмо без императива. Желимо да се надигравамо и да далеко догурамо - подвлачи Ранђеловић.

"Делфини" ће у групи А осим са Црном Гором снаге да одмере и са Јужном Корејом и Грчком. Победник групе иде у четвртфинале, други и трећи у осминуфинала.

- Група је изузетно тешка. Црногорци и Грци нису играли Светску лигу тако да су имали више времена да се припремају. Опет то не мора ништа да значи тако да мислим да су све карте отворене - сматра Ранђеловић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Димитрије Ристичевић: За ову шансу сам живео годинама

Проблем за нашу селекцију може да буде неуиграност...

- Верујем да ћемо на турниру расти из утакмице у утакмице. Мада нам је у овом саставу ово прво велико такмичење, знамо се добро, играли смо често заједно или у репрезентацији или у клубовима, тако да смо на истој таласној дужини.