ОГЊЕНА Стојановића недавно су добро упамтили Хрвати на завршном турниру Светске лиге у Београду. Млади ватерполиста је са три гола био један од јунака победе над "баракудама" у групи (11:10). У финалу се није уписао у стрелце, али је дао значајан допринос у победи која је донела олимпијску визу. Али, и одмор најискуснијима и шансу млађима да се искажу на СП од 15. до 28. јула у јужнокорејском Гвангџуу.


- Надао сам се, као клинац маштао, да једног дана заиграм на СП. Невероватна је част, прилика, представљати Србију на тако великом такмичењу. Истина, пре Светске лиге нисам очекивао да ћу да играм на шампионату планете, мада смо знали да ће, ако се извади карта за Токио, неко од нас млађих добити шансу. Једноставно, ово је остварење сна - истиче Огњен Стојановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Димитрије Ристичевић: За ову шансу сам живео годинама


Некадашњег ватерполисту Партизана и Црвене звезде, сада ударне игле мађарског Мишколца, не плаши чињеница да су у тиму само четворица златних са Олимпијских игара у Рију: Ћук, Ранђеловић, Мандић и Јакшић.


- Са већином играча сам играо доста дуго, али никад на овако значајном такмичењу. Искрено, не знам како ћемо се понашати под таквим притиском, али мислим да све то можемо да преточимо у позитивну мотивацију и енергију - сматра Стојановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ВАТЕРПОЛИСТИ ОТПУТОВАЛИ У ЈАПАН: Савић хвали атмосферу и тимски дух


Већина играча подмлађене селекције играла је лане Светски куп по новим правилима.


- И даље се привикавамо на њих, постоји још пропуста и несигурности, али мислим да то неће да пресуди - уверен је Стојановић.


Ривали у групи, Црна Гора, Грчка и Кореја, не би били лак залогај ни да је Србија дошла у најјачем саставу.


- Ниједна утакмица неће бити нимало лака, једино можда дуел са Јужном Корејом, али како су они домаћини и против њих ћемо морати да дамо "101 посто" наших могућности. Мислим да ће цео турнир да буде напоран и тежак, ми морамо да одржимо континуитет и да растемо у свакој утакмици - каже Стојановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САВИЋ ОДРЕДИО СПИСАК: 13 играча путује на припреме пред СП

ВАДЕ СЕ ТРИ ОИ ВИЗЕ

НА шампионату најмање девет селекције бориће се за медаље и три олимпијске визе. Србија ће једина бити растерећена.

- То је наш плус, јер играмо без императива. Али, зато ће турнир бити занимљив, са мноштвом лепих утакмица и за гледање и за играње. Лично, још не могу никог да издвојим као фаворита - примећује Стојановић.