Ватерполо репрезентација Србије отпутовала је данас у Јапан на припреме уочи Светског првенства у Јужној Кореји.

Како је саопштио Ватерполо савез, селектор Дејан Савић и 13 играча отпутовали су у Јапан где ће тренирати са домаћом екипом.

- Добро ће нам доћи тај рад. Бићемо седам дана у Јапану, а онда се селимо у јужнокорејски Кванџу. Млада смо екипа, али то не значи да немамо амбиције. Србија увек игра исто, видећемо до ког пласмана ће нас то довести овог пута - рекао је капитен Милош Ћук.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: САВИЋ ОДРЕДИО СПИСАК: 13 играча путује на припреме пред СП

Најмлађи су задужени за додатну опрему, Никола Јакшић и Радомир Драшовић о свему воде рачуна.

- Најважније је да сам се одморио. Била је напорна сезона. Знам да ће селектор сада да појача темпо. Верујем да ћемо достојно представљати Србију - навео је Јакшић.

После браће Пијетловић, поново ће на једном оваквом такмичењу у српском тиму играти браћа - Страхиња и Виктор Рашовић. Старији Страхиња је дебитант, а Виктор има искуство са Светског првенства у Будимпешти пре две године.

- Многи причају да немамо никакав императив и да смо свој циљ за ову годину остварили. Међутим, сви имамо свој унутрашњи притисак и потребно је да се са њим изборимо - рекао је Страхиња Рашовић.

Селектор Дејан Савић уобичајеним досеткама прави атмосферу и жели да његови играчи без страха дочекају велико такмичење. Подсетио је на дружење дан раније, када су старији репрезентативци, који су сада на одмору, дошли да подрже нови састав.

- То је та атмосфера коју негујемо, прави гест. Нису морали да дођу и подрже наше момке, али су осетили тренутак. Волим тај тим, тај дух и те пријатеље који су увек са нама - рекао је Савић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МЛАДИ "ДЕЛФИНИ" ГЛАДНИ ТРОФЕЈА: Ватерполисти путују у Јапан

После фотографисања млади састав Србије кренуо је на пут, на туру до Јапана, седмодневне припреме и одлазак брзим возом у Јужну Кореју.

Српски ватерполисти ће на путу дугом 26 дана, током којег ће прећи готово 25.000 километара боравити у три државе и пет градова, а биће сигурни захваљујући "Уника" осигурању.

Светско првенство у воденим спортовима одржаће се од 12. до 28. јула у јужнокорејском граду Кванџуу. Ватерполо турнир трајаће од 15. до 27. јула.