Новак Ђоковић је веома отворено говорио о позним тениским данима и сада већ чувеној трци три најбоља играча на планети у којој су сем њега Рафаел Надал и Роџер Федерер.

Реч је о надметању ко ће из вероватно најбољег тениског троугла икада имати највише освојених гренд слем титула, када се подвуче црта и сада већ ветерани буду пензионери.

Све чешће се управо и говори о томе да у ће та трка оставити у тенису Федерера, Надала и Ђоковића и више него што би желели поменути играчи, само да би били најбољи. Међутим, српски ас је поручио да не жели да жртвује породицу и здравље зарад резултата.

"Да ли је то битније од времена које проведем са породицом? Да ли је битније од здравља или нечег сличног? Не, није. Пролазим кроз процес и потпуно сам, стопроцентно, искрен и отворен према вама. О свему сам причао са женом, са родитељима и браћом, јер сам желео да чујем шта они мисле. Тренутно се, приватно и професионално, налазим у специфичној ситуацији",казао је Ђоковић за "ЦНБЦ" и додао:

"Отац сам два анђела и време које проведем са њима је посебно. Не желим да протраћим то време и онда да се у неком тренутку живота осврнем на прошлост и видим да нисам био ту током најбитнијих тренутака њиховог одрастања".

Да ли Новак може да замисли живот без тениса?

"Да и не. Могу да га замислим јер се не плашим да останем без њега. Осећам се срећно због доста других ствари, али кажем и да не могу да га замислим јер чак и када не будем професионални тенисер и даље ћу бити укључен у тај спорт",истиче Ђоковић.

Он је открио и планове за будућност.

"Желим да имам своју тениску академију и да пренесем сво знање које сам стекао људима око мене и новој генерацији српских тенисера", додаје Новак.

Подсетимо, тридесетдвогодишњак из Београда је на УС опену морао да преда меч осмине финала Стену Вавринки због превеликих болова у рамену.

"Некада морамо да жртвујемо одређене ствари. Некада једноставно постоје ствари које смо дуго радили, али више не функционишу", одговорио је Новак на питање о томе како подноси тешке тренутке у каријери.