Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да је "Лејвер куп" у Чикагу учврстио пријатељски однос са Роџером Федерером, али и да неће променити њихово велико ривалство.


Ђоковић је на теренима ТЦ Новак на Дорћолу признао да је имао јединствено искуство да игра дубл са Федерером и да му је било задовољство.

"Неће се променити ривалство, ово ће оснажити наш однос. Упознали смо један другог као никада до сада, видели смо одређене рутине један другом. Верујем да је и њему било јако интересантно, али када будемо играли један против другог неће то утицати и неће бити "пуштања"", рекао је Ђоковић новинарима у Београду.

Он је додао да је управо њихово ривалство, заједно са Рафаелом Надалом, дало на популарности тенису.

"Тренутно само "Лејвер куп" може све нас да уједини, да играју најбољи тенисери на истој страни. То је велико узбуђење за мене, Федерера, не виђамо се на истој страни мреже. Федерер је јако посвећен "Лејвер купу" , један је од оснивача и стало му је да Европа победи, уложио је и много енергије. Свесни смо тежине тог такмичења, иако многи говоре да је егзибиција".

Он је нагласио да је "Лејвер куп" за њега био јако напоран што се тиче такмичења, иако су му концепт и формат занимљиви.

Ђоковић на Мастерсу у Шангају (7.-14. октобар) наставља поход за повратак на врх АТП листе, где су испред њега тренутно само Надал и Федерер.