Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da vozač Luis Hamilton nema razloga da razmišlja o prelasku u neku drugu ekipu Formule 1.Mercedes je na prošloj trci u Japanu osvojio šestu uzastopnu titulu u konkurenciji konstruktora, a njegova dva vozača Hamilton i Valteri Botas bore se za šampionsku titulu. Britanac je u prednosti, pošto ima 64 boda više, a u nedeljnoj trci u Meksiku mogao bi da osvoji šestu šampionsku titulu, petu u Mercedesu.


Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja 2020. godine, ali spekuliše se da bi po isteku ugovora mogao da promeni sredinu i pređe u Ferari.


- Želimo da završimo sezonu u velikom stilu, da odahnemo na kratko, a onda da razgovaramo šta će se dogoditi 2021. godine. Lojalnost i integritet nas vežu, najvažnije diskusije o 2021. godini biće sa Luisom i Valterijem, ali se to još nije dogodilo. Odnos koji smo razvili je snažan faktor u očuvanju tima i pravo bogastvo Mercedesa- rekao je Volf, preneo je Jahu sport.


Mercedes je ove sezone bio siguran, a na ekipi ostaje da tako nastavi i naredne sezone, kako bi ubedila Hamiltona da potpiše novi ugovor. U sezoni 2021 primenjivaće se nova pravila i za sada je nemoguće predvideti ko bi mogao da bude najbolji.


Takođe i vozaču Ferarija Sebastijanu Fetelu na kraju sezone 2020 ističe ugovor.


Volf je rekao da zna da je na ekipi da pokaže Hamiltonu zbog čega vredi ostati.


- I Ferari će razmotriti opcije. Sada imaju dobar sastav, ali sigurno će razmišljati o 2021. Takođe i mi razmišljamo o tome. Sve dok budemo mogli da obezbedimo pobedničko vozilo, Luis nema razloga da razmišlja o drugim ekipama, a mi nemamo razloga da tražimo na drugom mestu -naveo je on.


Pitanje je i da li će Volf za 18 meseci ostati u Mercedesu, pošto se spekuliše da će zameniti Čejsa Kerija na čelu Formule 1.


- Kada radiš nešto, to moraš da radiš svim srcem, da budeš 100 odsto posvećen, ili nemoj da radiš. Da sanjam o nekom drugom poslu, ne bih radio ovaj posao. Zaista uživam u vođenju sportske ekipe, uživam u brutalnoj iskrenosti rezultata kruga koji pokazuje da li si dovoljno dobar ili nisi, a najvažnije uživam u odnosima unutar ekipe - naveo je Volf.


Trka za Veliku nagradu Meksika na programu je u nedelju od 20.10. Hamilton će osvojiti šestu titulu ako osvoji 14 bodova više od timskog kolege Botasa.