Uz taktove „Marša na Drinu“ trubačkog orkestra, konfete, skandiranje „MVP, MVP!“ i prave ovacije, Kraljevčani su u sredu po podne dočekali svog sugrađanina Uroša Kovačevića, osvajača zlatne medalje na nedavno završenom odbojkaškom evropskom prvenstvu i zvanično najboljeg odbojkaša starog kontinenta!


Pred kafićem koji je u vlasništvu porodice Kovačević, osim oca Zorana, majke Milje i brata Sava, zlatnog srpskog odbojkaša dočekali su i brojni rođaci, prijatelji, komšije, bivši klupski saigrači, predstavnici „Ribnice“ u kojoj je ponikao i stasao, mališani iz obližnjih zgrada, ljubitelji magične igre na mreži…


- Puno mi je srce, zaista! Nisam očekivao baš ovakav doček, mada sam sumnjao jer me je otac, dok sam vozio iz Beograda, nekoliko puta zvao da se raspita dokle sam stigao. Preplavile su me emocije, ovde su svi moji rođaci, prijatelji, bivši saigrači...Hvala svima što su mi ovo priredili - kaže za „Novosti“ Uroš Kovačević.


PROČITAJTE JOŠ: Odbojkaši Srbije sami na vrhu Evrope


Nisu izostali zagrljaji, poljupci, pa i po neka suza. Kraljevčani su još jednom pokazali da znaju da cene uspehe svojih sportista koji su krenuvši iz grada na Ibru napravili vrhunske karijere, širom sveta dostojno reprezentujući i svoj grad i zemlju.


PROČITAJTE JOŠ: Zlatni odbojkaši saznali protivnike na turniru koji vodi na OI 2020.


- Nisu se još slegli utisci, možda ni mi nismo svesni šta smo uradili, naročito jer nas pre prvenstva niko nije ubrajao među najozbiljnije favorite. Verovali smo u sebe, išli iz meča u meč i zasluženo osvojili zlatnu medalju. Srećan sam što je Srbija ponosna na nas. To je neopisiv osećaj – dodao je Kovačević.


PROČITAJTE JOŠ: Idem da pecam, zlatni momci neka pričaju!


Najbolji igrač šampionata Evrope nije propustio priliku da se zahvali i svojoj „Ribnici“ u kojoj je odbojkaški prohodao.


- „Ribnica“ je rasadnik, prava riznica talenata. Pogledajte samo ko je sve tu ponikao, od mojih stričeva, preko Bićanina, Dejana Brđovića, njegovog sina Alekse, braće Petković, Tomislava Popovića, mog brata Nikole, pa sve do ove generacije u kojoj smo Lisinac i ja. Nije fraza, Kraljevo je grad odbojke – naglašava Uroš Kovačević primajući čestitke rođaka i prijatelja. - Učinili smo naš narod ponosnim, ali ne želimo na ovome da se zaustavimo. Nadam se da ćemo svima i na predstojećim međunarodnim takmičenjima doneti još mnogo sportske radosti.