RASPRŠIO se san o medalji. Vaterpolo tim Srbije, čije je zvanično osiguranje "Unika", stao je u četvrtfinalu SP u južnokorejskom Gvandžuu. "Delfini" su u najvažnijem meču šampionata zatajili protiv raspoložene Španije - 9:12 (1:2, 2:5,4:3, 2:2). Miloš Ćuk i drugovi razigravaće za plasman od 5. do 8. mesta i sutra (7.00) sastaće se sa Nemačkom, koja je pružila veoma jak otpor Hrvatskoj (8:10).

- U prve dve četvrtine imali smo slab pristup sa lošim izborom šuteva. U odbrani smo u pojedinim situacijama delovali izgubljeno, tako da je Španija napravila veliku razliku. Bezuspešno smo pokušavali da ih stignemo. Ostaje nam sada da odigramo maksimalno do kraja, jer je svaka pozicija bitna - naglasio je selektor Dejan Savić.

SAVIĆ: SKINULI SMO GAĆE OČAJNA igra "delfina" u odbrani toliko je razbesnela selektora Dejana Savića da je na tajm-autu kod 1:6 nije birao reči.
- Sjajno smo skinuli gaće, tako da će da nas na.... da je to strašno! Ili ćemo da se pomirimo i pustimo da nas gu.., ili ćemo da igramo. Alo bre, jeste li vi normalni? - vikao je Savić.

Srbi su od početka igrali u grču. Nisu bili čvrsti u odbrani, a u napadu su bili nervozni i nesigurni, verovatno i zato što je Perone izvanredno čuvao Mandića.

Posle koliko-toliko solidne prve četvrtine, naši su u drugoj potpuno pali. Kada se lomio rezultat, prvo nisu iskoristili dva igrača više, a potom igrača više, što su iskusni Španci kaznili i odlepili se na 4:1. Ubrzo je "crvena furija" sa još dva gola ošamutila podmlađenog olimpijskog pobednika - 6:1. Tada je ljutiti Savić morao da uzme tajm-aut kako bi prodrmao igrače.

- Sami smo krivi. Nismo igrali onako kako treba, lako smo primali golove, nije bilo agresivnosti u odbrani. Presudila je i veća želja Španaca. Ma koliko nam teško pao ovaj poraz, moramo da ga zaboravimo, da se podignemo i izborimo peto mesto - istakao je kapiten Miloš Ćuk.

"Delfini" su tek u trećoj četvrtini zaigrali agilnije, riskantnije... Ali su u velikoj želji da što pre smanje razliku pravili greške, tako da nijednog trenutka nisu ozbiljnije pripretili Špancima.

- Da li zbog straha ili prevelike želje, u prve dve četvrtine nismo postojali. Kasnije smo probali da se vratimo u meč, ali nismo uspeli. Ovo je bila najvažnija utakmica, više ne možemo da se borimo za medalju. Probaćemo da osvojimo peto mesto kako bismo popravili utisak - primetio je četvorostruki strelac Strahinja Rašović.

OTVORENI bazen Nambu univerziteta u Gvandžuu. Gledalaca: 1.000. Sudije: Zvart (Holandija), Stavridis (Grčka). Igrač više: Srbija 12 (6), Španija 10 (3). Dva igrača više: Srbija 1 (0). Španija 2 (1). Peterci: Španija 1 (1)

SRBIJA: Rističević (8 odbrana), Mandić, Viktor Rašović, Ranđelović, Ćuk, Lazić, Vico 1, Dedović 1, Jakšić 1, Drašović 1, Stojanović 1, Strahinja Rašović 4, Dobožanov.

ŠPANIJA: Lopez-Pinedo (12 odbrana), Munariz 2, Granados 1, De Toro 1, Kabanas 1, Larumbe 1, Baroso 1 (1), Fernadez 2, Taul 2, Perone, Malarač 1, Bustos, Lorio.