Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić, posle remija protiv Crne Gore (10:10) na otvaranju Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji, istakao je da takav rezultat najpravedniji.

- Nije ovo pravo vreme za vaterpolo kakav igraju Srbija i Crna Gora. Mi smo kontrolisali utakmicu do sredine trećeg dela kada je usledio pad. Rival je preokrenuo rezultat, ali smo individualnim kvalitetom uspeli da izjednačimo i to je najrealnije - rekao je Savić.

Novinare je zanimalo kakav stav o suđenju ima srpski selektor.

- Nemam komentar - bilo je sve što je rekao Savić o suđenju u meču u kojem je Srbija imala samo pet puta igrača više, mnogo manje od protivnika (11).

Kapiten Miloš Ćuk smatra da je Srbija poklonila bod crnogorskoj selekciji.

- Naravno u lošem terminu prve utakmice i ne može sve da funkcioniše kako bi trebalo. Potrebno nam je malo vremena da "svarimo" treninge i da imamo brzinu i plovnost. Super je što su debitanti osetili takmičenje. Nije im lako a sada će biti bolje. Imamo samopouzdanje pred ono što nas čeka - navodi Ćuk.

Njegov saigrač Strahinja Rašović, strelac gola 12 sekundi pre kraja, kaže da je dobra stvar što "delfini" nisu pali posle dva gola zaostatka pet i po minuta pre kraja.

- Bitno je da smo ostvarili dobar rezultat. Ovo je rezultat igre celog tima. Naša energija van bazena se pokazala u igri. Sledeći put će neko drugi biti uspešan. Pribojavao sam se pada, oni su svetska ekipa i sigurno da za nas u ovom sastavu nije bilo lako. Sada smo skinuli teret, možda je bio i strah od pobede - zaključio je on.

Srpski vaterpolisti drugi meč igraju u sredu protiv Južne Koreje od 13.30 po našem vremenu.