IGOR Milanović je pre 27 godina kao vaterpolista predvodio Crvenu zvezdu do prve titule prvaka, a sada veruje da će je kao trener da posle pet godina vratiti na srpski tron. U tome će veliku podršku imati u nekadašnjem reprezentativcu Nikoli Rađenu, koji će ponovo nositi crveno-belu kapicu.

Kako su obojica angažovani u Vind sportu, dogovorena je i saradnja dva kluba. Dosadašnji strateg crveno-belih Aleksandar Filipović biće koordinator svih mlađih selekcija.

PROČITAJTE JOŠ: Rađen i Milanović zajedno u Crvenoj zvezdi

PARTIZAN PONUDIO BAZEN IGOR Milojević je potvrdio je da će ove godine Zvezda igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i da razmišljaju da budu domaćini prvog turnira: - Poslednjih godina smo imali mnogo problema sa bazenima, čak smo igrali u Zrenjaninu. Dugove smo vratili, ali kada sam se pismeno obratio svim bazenima, jedino nam je Partizan ponudio Banjicu sa svim benifetima.

Upravo dogovor dva kluba omogućio je Milanoviću da preuzme kormilo prvog tima Zvezde, ali i da ostane sportski direktor Vind sporta.

- Srećan sam što sam karijeru vezao za kuću, što sam posle četiri-pet godina u Beogradu, što su ljudi iz Zvezde spremni da osveže tim, što su pokazali ozbiljnost u radu sa seniorima, sa ambicijama da budemo prvi u Srbiji. Za mene je to izazov, novo iskušenje - naglasio je Milanović.

Čuveni sportista ističe da se sa crveno-belima dogovorio za pola sata, a previše se ne osvrće na reakcije navijača, jer je jedan od simbola Partizana i kao igrač i kao trener.

- Ne želim time da se bavim. Nije mi prvi put da branim boje Crvene zvezde... Radiću profesionalno svoj posao, iza mene, kao igrača i trenera, stoje rezultati. Cilj mi je da napravim čvrstu ekipu i da nijednom klubu ne bude jednostavno da igra u Beogradu, čak i Ferencvarošu i Pro Reku.

Nikola Rađen je podvukao da je planirao da se posle inostranih epizoda vrati u Zvezdu:

- Oduvek sam želeo da karijeru završim u klubu koji volim. Jedva čekam da krenu utakmice, da tribine budu pune. Nadam se da saradnja sa Vind klubom, čiji sam direktor, može da bude jako plodonosna. Želimo da zajedničkim radom stvaramo nove šampione.