DRAGOLjUB Rogač je heroj Šapca. Talentovani vaterpolista je 15 sekundi pre kraja sjajnim golom rešio majstoricu finala plej-ofa sa Crvenom zvezdom (10:9) i izazvao neopisivo slavlje navijača u prepunom bazenu zbog istorijske prve titule. Šapčani su pre pola godine osvojili i Kup Srbije, tako da se diče duplom krunom.


- To je bila samo kruna jedne odlične utakmice. Kao ekipa uspeli smo posle vođstva Zvezde od 3:1 da se vratimo, da povedemo sa 9:5, ali i da im dozvolimo da nas stignu. I kada sam dobio loptu, u glavi mi je samo prošlo sad ili nikad - dosta smireno priča 21-godišnji Rogač.


PROČITAJTE JOŠ: SAVEZ GUŠI KLUBOVE: Šabac opet prozvao VSS

ŽALIM ZBOG INCIDENTA PRELEPU sliku iz Šapca pokvarili su minut i po pre kraja druge četvrtine neobuzdani navijači, koji su izazvali tuču na tribini gde su bile smeštene pristalice Zvezde. Prekid je trajao skoro 20 minuta, sve dok policija nije smirila strasti.
- Žalim zbog tog incidenta. To ne bi smelo da se dešava na sportskim borilištima. Želim da se zahvalim i navijačima Zvezde, za koju i ja navijam, koji su pomogli da se smire tenzije. Hvala i svim ostalim pravim navijačima. Huligane ne bih da komentarišem - ističe Živanović.


Dragoljub je prošle godine u grad na Savi stigao iz matične Vojvodine. Tada je klub angažovao i partizanovce Vučinića, Lukića, Jankovića, Toholja iz Zvezde. A kada je došao i golman reprezentacije Gojko Pijetlović bilo je jasno da su ambicije šampionske...


- Brzo smo se našli. Sa većinom se poznajem iz mlađih reprezentativnih selekcija, tako da nije bilo problema da se uigramo. Nije bilo problema, tim pre što je u Šapcu dosta igrača koji su ponikli u Partizanu. Napravili smo sjajnu atmosferu i polako gradili šampionske ambicije. Dupla kruna sve govori - naglašava Rogač.


Finalne serija sa Crvenom zvezdom bila je veoma dramatična i neizvesna do poslednje lopte.


- Bila je prevelika tenzija, ali to je i razmuljivo, jer je ulog bila titula prvaka Srbije. U majstorici je, ako izuzmemo sukob navijača na tribini, bilo fantastično, nezaboravno. Finale je bilo pravo i neverovatno - podvlači Rogač.


Pune tribine su samo na početku meča okovale ruke Šapčanima.


- Smatram da nismo imali ni pritisak, ni tenziju. Cele godine smo radili za ovo, i na kraju nam se na najlepši način to isplatilo - ističe Rogač, koji je u Vojvodini počeo da trenira vaterpolo sa sedam godina, a sa selekcijom do 17 godina bio prvak Evrope u Bakuu 2015.


Mladi as veruje da će da ostane u klubu i da će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona. Ipak, predsednik Šapca Nenad Živanović u ovom trenutku ne može da potvrdi izlazak Šapčana na evropski scenu. Podsetimo, prošle godine su zbog finansija odustali od evro-kupova.


- Sve zavisi od novca. Učinićemo sve da obezbedimo sponzora za Ligu šampiona. Sigurno je da posle ovoga nećemo napraviti korak unazad. Samo mi pokušavamo iz onoga što imamo da izvučemo maksimum. Nikom nismo dužni i ne želimo da nam se to ikad desi - naglašava Živanović.


PROČITAJTE JOŠ: VATERPOLISTI ŠAPCA POBEDILI ZVEZDU: Rogač doneo prvu krunu


Šabac je osnovan 1990. Kada je stari bazen zatvoren klub se desetak godina seljakao po Srbije. Pre četiri godine ogrejalo ih je sunce, jer je izgrađeno novo plivalište. Od tada su "čivijaši" hit u regionu, a od sinoć i vladari Srbije.


- Naš podvig je slavio ceo grad. Vaterpolo je postao veoma popularan, sinoć bi bio mali i bazen od 5.000 gledalaca. Napravili smo istorijski uspeh u svakom pogledu. Zahvalan sam igračima, stručnom štabu, klubu, navijačima i sugrađanima na ovom veličanstvenom uspehu - oduševljen je Živanović.


Foto: "Glas Podrinja" / Jugoslav Radojević