Kapiten vaterpolo reprezentacije Hrvatske Sandro Sukno odlučio je da zbog zdravstvenih problema u 29. godini završi igračku karijeru.

- Posle operacije na srcu u SAD početkom prošle godine koja je zaista uspešno otklonila sve moje tadašnje tegobe te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, lekara iz Hrvatske i inostranstva, a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stopostotna garancija zdravstvene sigurnosti - naveo je Sukno, a prenosi Hina.

Sukno je istakao da se na operativni zahvat u Klivlendu odlučio zbog vaterpola koji je sastavni deo njegovog života.

Najbolji vaterpolista sveta za sezonu 2018/17. zahvalio je svima koji su bio deo njegove igračke karijere, svojoj porodici, saigračima, trenerima, zvaničnicima, navijačima, kao i lekarima koji su dali sve od sebe kako bi ga vratili u bazen.

Sukno, osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara, ali i evropski i svetski šampion, zahvalio svim klubovima čiji je bio član tokom karijere, posebno Jugu u kojem je trenirao poslednju sezonu nadajući se povratku.

Na kraju, zahvalio je i Vaterpolo savezu Hrvatske "na pažnji, razumevanju i podršci".

- Zauvek ostajem najveći navijač naše reprezentacije i hrvatskog sporta - zaključio je Sukno.