Aleksandar Simonović,gradonačelnik Prokuplja upriličio je danas prijem za legendu odbojkaškog sporta Vladimira Grbića na kojem je razmatran projekat prekogranične saradnje u sportu čiji je nosilac naš proslavljeni sportista i bivši reprezentativac Srbije u odbojci.Istovremeno, Grbić je u Sportskoj hali održao pokazni trening za devojčice i dečake zainteresovane da se bave odbojkom.


- Ovo je vrlo važan projekat za Prokuplje, a i sam dolazak Vanje Grbića je podstrek da se deca bave sportom. Takođe, projekat prekogranične saradnje u koji je pored Prokuplja, Leposavića i Medveđe uključeno i Skoplje je jako ozbiljan i nije samo cilj da se deca bave sportom već da se međusobno druže, upoznaju, da se susretnu različite kulture - rekao je na prijemu Aleksandar Simonović, gradonačelnik Prokuplja pojasnivši da bi realizacija projekta trajala tri godine obuhvatajući praćenje motoričkog, psihološkog i funkcionalnog statusa dece različitog uzrasta.


Poslednja faza bi bila zajednički kampovi pod nadzorom stručnog tima.


- Iskoristili smo priliku pokaznog treninga da se gradonačelnik upozna bliže sa projektom prekogranične saradnje. Mislim da je prepoznata perspektiva ne samo razvoja odbojke, već i svih ostalih sportova. Obzirom da su tehnologija i pristup rada sa decom i sama motorička baza koju radimo, identični za sve sportove, daćemo i ostalima mogućnost da nadograde ono što rade sa decom - istakao je Vladimir Grbić prilikom posete Prokuplju.