Golman VK Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je skočio u more nakon što ga je, zajedno sa još trojicom njegovih saigrača, napala grupa mladića u Splitu, po izlasku iz vode rekao je da bi ga "ubili" da nije to uradio.


- Da nisam skočio u more, ubili bi me - rekao je Kralj nakon dolaska policije i lekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol.


Hrvatski sajt Index.hr navodi da su neki od okupljenih Splićana želeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: "Ipak je on četnik".


PROČITAJTE JOŠ: SKANDAL U SPLITU: Vaterpolisti Zvezde napadnuti, tražili spas u moru (VIDEO)


Pre nego što je izašao iz mora, igrač je skinuo majicu Crvene zvezde i bacio je u more, dodaje hrvatski sajt.


Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je ranije danas da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.


Indexnavodi da je njemu navodno razbijena arkada.


Vaterpolisti Crvene zvezde, koji je večeras trebalo da igraju na Poljudu sa Mornarom, napadnuti su tokom dana u centru Splita.


PROČITAJTE JOŠ: OTKAZUJE SE UTAKMICA U SPLITU: Vaterpolisti Zvezde se vraćaju u Beograd, Mornar osudio napad na crveno-bele


Prema navodima "Slobodne Dalmacije", četvorica igrača sedela su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obeležjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče.


"Slobodna Dalmacija" navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su vaterpoliste napala petorica mladića.


- Odjednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a odjednom je jedan čovek skočio u more, dok je drugi pobegao u smeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac - rekao je za "Slobodnu Dalmaciju" jedan od očevidaca ovog inicidenta.