Loše vesti stižu iz Splita, gde su nepoznati huligani napali vaterpoliste Crvene zvezde, a neki od njih su spas od batina pronašli skokom u more, pišu hrvatski mediji.

Oko 13.30 sati četvorica vaterpolista beogradske Crvene zvezde u trenerkama s klupskim obeležjima krenuli su u šetnju splitskom rivom, međutim tamo su imali neprijatan susret sa lokalcima spremnim za kavgu.

Naime, kako prenose lokalni mediji, igrači su sedeli u kafiću, obučeni u trenerke sa klupskim obeležjima, kada im je prišla grupa mladića i zatražila da te trenerke skinu.


Huligani su potom fizički nasrnuli na vaterpoliste i počeli da ih tuku. Jedan od napadnutih se spasao skokom u more, dok su ostali uspeli da pobegnu i vrate se u hotel.


- Odjednom je nastala vika i jedan čovek je skočio u more. Mislim da je bilo više napadača, a nesrećni mladić je iz mora vikao da je Crnogorac – rekao je jedan od svedoka.


Drugi svedok tvrdi da je konobar kafića, sluteći da bi moglo da dođe do incidenta, posavetovao Zvezdine igrače da nekako makar prekriju obeležje kluba.


- Jedan od vaterpolista je posle napada potrčao, skinuo trenerku i skočio u more, a napadači su je odneli sa sobom kao trofej.
Splitska policija je takođe potvrdila da je nedugo potom dobila dojavu o napadu.

- Primili smo dojavu, po izlasku na mesto događaja nismo zatekli napadače, a momka koji je skočio u more smo prevezli do hotela da se presvuče i u toku je razgovor u kojem ćemo utvrditi detalje - poručili su iz splitske policije i dodali kako je mladić odbio lekarsku pomoć.

Policija traži petoricu napadača.

Inače, Crvena zvezda gostuje Mornaru u okviru Regionalne vaterpolo lige.