slome otpor mladih Srba. „Orlovi“ su do 22 minuta diktirali ritam, vodili sa 9:8, da bi se „galski petlovi“ razgoropadili i već u 26. minuta kada su preokrenuli na 12:9 bilo je jasno da će uzeti ceo plen. Do kraja meča drugog kola grupe A SP u Danskoj i Nemačkoj naši su statirali i mogu da budu srećni što je na kraju bilo – 21:32 (12:15). Puleni Nenada Peruničića u ponedeljak (15.30) u Berlinu u trećem kolu igraju sa Brazilom.

PROČITAJTE JOŠ: KRAJ: Srbija-Francuska 21:32

Dok su igrali odgovorno, hrabro, strpljivo, precizno Srbi su brinuli aktuelnog svetskog prvaka. Naši rukometaši su bili veoma čvrsti u odbrani, „trikolorima“ nisu dozvolili da zaprete iz kontranapada, a u napadu su bili veoma sigurni. Posle početnog vođstva Francuza, Srbi su preuzeli kontrolu igre u svojim rukama, sa distance i sa linije bili su neumoljivi Mošić i Marsenić i vođstvo od 3:1 i 4:2 ih je ohrabrilo da poveruju da je čudo moguće. Odlični su bili naši u prvih 20 minuta, čak su nekoliko puta iz kontri preko raspoloženog Radivojevića neprijatno iznenadilo sjajnog Žerara.

Nažalost, utakmica traje 60 minuta, što su našima na efektan način demonstrirali „trikolori“. Svetski prvaci su u finišu prvog poluvremenu zahvaljujući Remilijim i Lagardom za tili čas preokrenuli utakmicu u svoju korist. Nije ih poremtio ni kiks njihovog fenomenalnog golmana Žerara, koga je po isteku 30 minuta sa deveterca iznenadio Mošić.

PROČITAJTE JOŠ: Karabatić uz “trikolore”

U drugom poluvremenu igrala je samo – Francuska. Srbi nikako nisu mogli da pronađu svoju igru iz prvih 20 minuta, a „trikolori“ su pleli po terenu, efektnim kombinacijama lako su pronalazili rupe u našoj odbrani i postizali prelepe golove. U prvih 10 minuta drugog dela Srbi su igrali bez napada, dali su jedan, a primili sedam golova i katastrofa je bila na pomolu – 22:13. Na trenutak su Pušica i Radivojević poraz učinili podnošljivim (17:23), ali ubrzo je usledio novi udar branioca titule za 30:18. Do kraja meča Orbović je sa tri gola uspeo da koliko,toliko ublaži veoma težak poraz – 21:32.

Srbi su tako u duelima sa Francuskom doživeli osmi uzastopni poraz, a poslednji put je naša selekcija slavila, tada pod imenom SRJ, na Olimpijskim igrama 2000. u Sidneju (26:21).

MILIĆ UMESTO ZELENOVIĆA
SELEKTOR Nenad Peruničić morao je već drugog dana SP da napravi rokadu u timu i povređenog desnog beka Nemanju Zelenovića zameni juniorskim reprezentativcem Milanom Milićem iz Metaloplastike. Zelenović se ozbiljno ozledio koleno sinoć u duelu sa Rusijom.
- Magnetna rezonanca je pokazala inkompletnu rupturu untrašnjeg dela unutrašnjeg kolateralnog ligamenta. On je u suštini sačuvan, njegov unutrašnji deo je vrlo malo, diskretno rascepljen, ali klinički nema sigurnost i Zelenović oseća bol. Rizično je da igra i zbog toga Nemanja neće do kraja nastupati – rekao je dr Milan Babić.