Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je posle današnjeg remija sa Rusijom da je ekipa i dalje u procesu sazrevanja, kao i da je tim poremetila povreda Nemanje Zelenovića u finišu utakmice.

- Ovo je sve proces sazrevanja. Mislim da je ekipu poremetila povreda Zelenovića. Rusija je igrala s dva flastera od njegovog izlaska, a nama je ušao igrač koji je bio hladan... Ipak, to je sve nešto s moraju da žive kao tim. Imali smo dobijenu
utakmicu, a na kraju smo mogli da je izgubimo. Uspeli smo da se odbranimo i to je bitno, sada da izvučemo najbolje iz ovoga - rekao je Peruničić.

Rukometna reprezentacija Srbije igrala je danas nerešeno 30:30 protiv Rusije u prvom kolu Grupe A Svetskog prvenstva.

PROČITAJTE JOŠ: BOD I SUZE KUKIĆA: Srbija ispustila pobedu protiv Rusije

- Ima situacija kada pokušavamo da ranije završimo utakmicu, ali još smo mladi. Igrali smo protiv isto tako mlade i agresivne ekipe Rusije - rekao je Peruničić.

Srbija je preko Lazara Kukića u poslednjim sekundama meča imala šansu da dođe do pobede, ali je Oleg Grams odbranio njegov udarac. On je to teško podneo, te je posle utakmice plakao.

- Nije to ništa strašno... Znam da je video loptu u golu, svi smo je videli. Rekao sam mu da sam ja mnogo više promašio nego što će on ikada - rekao je selektor.