Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da ponovo ima mnogo samopuzdanja i da veruje da opet može da bude vlasnik trofeja na sva četiri gren slema istovremeno.


Nakon mnogo problema u prvoj polovini godine Đoković je osvojio Vimbldon i US Open i sada iz Beograda nastavlja put prema povratku na sam svetski vrh.

"Nadam se da će mi rodni grad doneti sreću. Imam novo samopouzdanje, svaka sezona je novi izazov i nova stranica da se ispiše. Nova sam osoba kao igrač, znam da svi prizivaju 2015. godinu kada sam imao sva četiri gren slema. Da li mogu da ponovim to? Da, u suprotnom ne bih se bavio tenisom", rekao je Đoković novinarima posle treninga na Dorćolu.

Pročitajte još: “NOVOSTI” NA NOVAKOVOM TRENINGU: Đoković u Beogradu obavlja završne pripreme za Masters u Kini (VIDEO)

Prema njegovim rečima imao je želju da pre Šangaja učestvuje u Pekingu, ali je u dogovoru sa timom procenio da je bolje da odmori.

"Čak i da u Pekingu osvojim turnir stigao bi me umor. Igrao sam i ranije Peking i Šangaj zaredom... Poslednja tri meseca sam igrao puno mečeva, igrao sam i u Čikagu, koji me je iscrpeo, mentalno i fizički. Želeo sam malo da budem u Srbiji sa porodicom, sve se lepo složilo... Bolje je da ostanemo duže u Beogradu i da izgradimo dobru bazu za finiš sezone".

Ipak, Novak nije isključio opciju da se naknadno prijavi za nastup u Beču ili Bazelu posle Šangaja, a pred Masters u Parizu.

"Ostavljam mogućnost da pre Pariza odigram u Bazelu ili Beču. Moram da vidim da li će mi organizatori dati specijalnu pozivnicu, ako se odlučim sa timom da igram tamo".

Pročitajte još: FEDERER POHVALIO ĐOKOVIĆA: Novak ima pobednički mentalitet, kod njega ne postoji panika

O nastavku saradnje sa trenerima Marijanom Vajdom i Gebhardom Fil Gričom, koja traje do kraja godine, nije još pričao.

"Za sada radimo do kraja sezone. Još nismo razgovarali o toj temi jer želimo da izvuce o najbolje iz ove sezone", zaključio je Novak.

Na pitanje koji trenutak sezone bi izdvojio kao prelomni, Đoković je rekao da je to odmor koji je uzeo posle eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa posle poraza od Marka Čekinata.

"Teško je odabrati jedan trenutak koji je prelomio, ali ako bih morao onda bi to bio nakon poraz na Rolan Garosu u četvrtfinalu. Uzeo sam pet dana odmora i sa ženom otišao na planinarenje, a posle toga se sve složilo i bio sam u naletu", rekao je Đoković novinarima u Beogradu, gde se sprema za nastup na Mastersu u Šangaju.

Đoković dodaje da je imao dosta poteškoća da uspostavi sigurnost posle operacije lakta, posebno što je morao da pravi određene korekcije.

Pročitajte još: ĐOKOVIĆ U SUPERLATIVIMA PRIČAO O NIKOLI: Pilić, moj teniski otac i mentor

"Morao sam da menjam servis, ali imao sam puno volje i želje da se vratim na visok nivo, iako ne voli tu reč "povratak". Da mi je neko rekao u maju da ću imati toliko uspeha ne bih li verovao. Morao sam da budem strpljiv i da čekam da se kockice slože", zaključio je Đoković.

Masters u Šangaju, koji je Đoković osvajao tri puta, igra se od 7. do 14. oktobra.