Valensija je zadržala maksimalan učinak i nanela Partizanu drugi poraz u Evrokupu. Posle velike borbe u Španiji domaćin je slavio - 79:71.

Meč je prelomio raspoloženi Vil Tomas, kao i previše grešaka crno-belih, posebno u samoj završnici susreta.

Najefikasniji kod domaćina bili su Tomas sa 17 i Tobi sa 15 poena, dok su se u srpskom timu istakli Pejdž sa 14 i Nikolić sa 12 poena.

21:05 - PRVA ČETVRTINA

Partizan kreće meč u petorci: Pejdž, Marinković, Gegić, Veličković, Gagić. Na drugoj strani počinju: Vives, Tomas, Dornekamp, Tobi, Laberi. U sastavu domaćina nema Sija i Zagorca.

Gagić započinje duel poenima, Laberi ostaje sam u ćošku i pogađa za tri (3:2). Marinković promašuje, Veličković ne pogađa za tri, Tobi pogađa pod faulom i realizuje dodatno slobodno bacanje, da bi potom Gagić ponovo pronašao put do koša (6:6).

Marinković posle prodora pogađa, Laberi je iznudio drugu ličnu Gagića, pogodio samo prvo bacanje. Već u sledećoj pauzi ga je zamenio Lendejl (7:8).

Uglavnom se igra "koš za koš", posle skoro sedam minuta igre je srpski tim imao minimalnu prednost (13:14).

San Emeterio pogađa, Pejdž pored dobre odbrane daje trojku, Dubljević ostaje sam i ne kažnjava grešku defanzivecrno-belih, a Gegić posle odlične asistencije Pejdža lako pronalazi put do koša. Gavrilović potom krade loptu i polaže, pa Ponsarnau traži minut odmora (15:21).

Uz dosta sreće lopta dolazi do Dubljevića za lake poene. Partizan ne koristi dva napada, Tomas pogađa za tri i serijom 5:0 smanjuje zaostatak. Marinković je loše izveo aut, Dubljević imao otvoren put do koša, promašio. Poen prednosti za crno-bele posle prvih 10 minuta (20:21).

21:28 - DRUGA ČETVRTINA

Aranitović izvodi aut odlično, ostavlja Marinkovića samog na lakom polaganju. Gavrilović pogađa pod faulom, promašuje dodatno bacanje. Tomas poentira. Partizan se bori, doalzi do skokova u napadu, ne uspeva to da nagradi. Dobra odbrana potom, San Emeterio prseca kontru faulom (22:25).

Nikolić daje četiri poena u nizu, San Emeterio pogađa na drugoj strani, a Dubljević pravi velike probleme centrima Partizana. Pogađa uz faul. Tobi blokira Marinkovića, pa zakucava. Tajm-aut traži Čanak (29:31).

Nije minut odmora previše pomogao, Valensija je nastavila sa odličnom igrom i preko raspoloženog Tomasa izjednačuje (36:36). Marinković i Veličković odgovaraju mini serijom 4:0, to prekida Van Rosom trojkom. Abalde greši u prenosu lopte, Veličković traži izmenu (39:40).

Abalde ostavlja loptu za Tobija koji dolazi do lakih poena. Nikolić greši u pokušaju dodavanja ka Gagiću, Čanak pokazuje svojim igračima da budu smireniji. Tajm-aut Ponsarnaua za poslenji napad. Vives je brži od sirene za prednost pred odlazak na pauzu (43:40).

22:03 - TREĆA ČETVRTINA

Aranitović započinje drugo poluvreme poenima sa poludistance. Usledila je serija promašaja na obe strane koju prekida Abalde. Dug napad Partizana, Aranitović ostavlja za Gagića koji je bio brži od sirene. Tomas ostaje sam na šutu za tri i to kažnjava (48:44).

Problem za Partizan, treća lična za Gagića, menja ga Lendejl. Dubljević poentira, Aranitović promašuje trojku, Tomas nastavlja da pogađa, pa Čanak traži tajm-aut (52:44).

Valensija igra znatno bolje u trećoj deonici. Serija 12:0 za prvo dvocifreno vođstvo (57:44). Prekida taj "prazan hod" konačno Gavrilović .Partizan se muči na obe strane terena (59:46).

Promašuju crno-beli zicere, št ona drugoj strani kažnjava Laberi poenima uz faul Gegića. Realizuje i dodatno slobodno bacanje. Lendejl postiže prve poene na meču, Gavrilović potom šalje Garsiju na liniju penala, Serđi promašuje oba. Odličan potez i zakucavanje Gavrilovića. Pejdž ponovo faulira Garsiju, ovog puta pogađa oba. Lendejl šalje dodavanje u stilu kvoterbeka, Pejdž je na pravom mestu i poentira pre sirene (64:54).

22:30 - ČETVRTA ČETVRTINA

Partizan pokušava da se vrati u igru, ušao je i Gagić, ali Valensija na startu poslednjeg kvartala odbija njihove nalete (68:57).

Posle par grešaka i nešto bolje igre u odbrani crno-beli usevaju da smanje razliku na svega šest poena (70:64). Do kraja je ostalo nešto manje od četiri minuta.

Abalde koristi lošu komunikaciju u odbrani Partizana. Marinković drži loptu predugo, srećom Dornekamp ga faulira, što Vanja kažnjava sa dva pogođena penala. Tomas je polovičan sa linije za slobodna bacanja (73:66).

Dubljević greši na jednoj, Nikolić i Lendejl na drugoj strani. Vives pokušava za tri i promašuje ceo obruč, Dornekamp pravi bespotreban faul u reketu Partizana i šalje Gagića na liniju penala. Đorđe pogađa samo drugo na 88 sekundi pre kraja (73:67).

Tomas i teške pozicije, preko dvojice igrača poentira, Čanak traži tajm-aut (75:67). Tomas potom šalje Nikolića na liniju penala, plejmejker crno-belih pogađa oba i vraća zaostatak na "-6" (75:69).

Tomas ponovo uzima loptu, ne pogađa, posle čega Pejdž pravi veliku grešku prilikom dodavanja, Van Rosom krade loptu i u kontri lagano polaže i tako rešava pitanje pobednika (77:69). Tajm-aut za Čanka.

Greška prilikom ubacivanja lopte, Van Rosom snažno zakucava, posle čega Aranitović samo postavlja konačan rezultat - 79:71.