Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Aleksandar Mitrović poručio je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Luksemburga, koja mora da se dobije, kao i da se ne opterećuje rekordom kada je u pitanju broj golova u državnom timu.

- Očekuje nas utakmica protiv ekipe o kojoj sve znamo, namučila nas je u prvoj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. Sva sreća, dali smo golovi na vreme. Ako hoćemo nečemu da se nadamo moramo da dobijemo tu i utakmicu protiv Ukrajine -rekao je Mitrović na konferenciji za medije.

PROČITAJTE JOŠ: Milivojević i Dmitrović oduševili decu u Mladenovcu: Pobede i fudbal su najbolja škola

Kada su u pitanju golovi i izvesno rušenje rekorda Stjepana Bobeka (38 golova), Mitrović, koji je trenutno na koti 31, ističe da nije opterećen.

- Štoo se tiče golova, kao napadač uvek želiš više, ali ne treba biti alav, ako se napadač previše opterećuje, onda golovi ne dolaze. Lepa cifra je pored mog imena, sve ide ka rekordu, ne opterećujem se, imam još dosta utakmica i znam da će rekord kad-tad da dođe. Ipak najbitnije je da ekipi ide dobro i beleži dobre rezultate - istakao je Mitrović.

Uz osmeh je dodao da se nada kako će već u ponedeljak u Sportskkm centru FSS menjati njegovu sliku i broj golova.

On je dodao da će biti zanimljivo igrati u atmosferi kad su na tribinama samo deca i da mu se dopalo kako je to bilo na utakmici Partizana u Ligi Evrope.

Na pitanje da li se slaže da nema konkurenciju za mesto u timu, Mitrović je odgovorio odrečno.

- Ne bih se složio. Znam da sam sebi sam najveća motivacija i protivnik. Uvek želim da dam maksimum, za državni grb i ovaj dres, želja je nikad veća. Moje je da radim, a na selektoru je da izabere kad ko igra i koliko - poručio je napadač Fulama.

Srbija sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Luksemburg, a tri dana kasnije, na istom mestu od 15 sati, sledi duel protiv Ukrajine.