PRIPREME fudbalske reprezentacije Srbije pred dve poslednje utakmice kvalifikacija za EP 2020. godine imaju i ovog puta neke posebne detalje. Prvo, selektor Ljubiša Tumbaković i dalje nema na raspolaganju najjači tim. Povređenom Matiću pridružili su se Kostić i Pavkov. Ovo nije ništa novo, pošto reprezentacija Srbije na poslednjih 50 mečeva, od 2014. godine do dana današnjeg, nije spojila dve utakmice u identičnom sastavu?!


Uvređenom Luki Joviću se još niko nije pridružio u toj kategoriji igrača, ali su zato vedar duh i pozitivnu atmosferu pokušali juče da podignu golman Marko Dmitrović i vezista Luka Milivojević, koji su obišli mladenovačku Gimnaziju i Osnovnu školu "Momčilo Živojinović".


PROČITAJTE JOŠ: UEFA odredila arbitra za meč Srbija – Luksemburg: Dva puta sudio Zvezdi, na meču “orlova” debitovao na reprezentativnoj sceni


- Uživali smo dva i po sata u druženju sa đacima u Mladenovcu. Sjajan je osećaj kad dobijete priliku da usrećite decu. Svi smo bili đaci, imali svoje navike, nestašluke, ali ta sećanja iz đačkih klupa nikada ne blede i zauzimaju posebno mesto u našem životu. Najviše mi se dopala reakcija mladenovačkih prvaka, reakcija tih mališana je obično i najiskrenija, jer ide iz duše. Mogao bih ovako satima da se družim sa njima, da delim autograme i da se slikam, jer znam da će oni to pamtiti do kraja života - bio je prepun utisaka Luka Milivojević.


Vezistu i kapitena Kristal palasa bi ti utisci i emocije mogli da ponesu i u četvrtak uveče na meču sa Luksemburgom (20.45) i u nedelju na utakmici sa Ukrajinom (15.00). Ukoliko "orlovi" zabeleže dve pobede protiv jednog od dva autsajdera grupe i protiv selekcije koja je već obezbedila prvo mesto na tabeli i plasman na EP, Srbija će imati vremena da osluškuje i šta radi Portugalija.


- Bilo bi dobro da Portugalci kiksnu na jednom od dva preostala meča sa Litvanijom i Luksemburgom. Sada to zvuči skoro nemoguće, jer je Portugalija zvaničan evropski prvak i obe utakmice igra kod kuće - rekao je kapiten Srbije Aleksandar Kolarov.


PROČITAJTE JOŠ: Uzletanje sa "Čaira": Mlada reprezentacija Srbije kreće sa pripremama za Estoniju i Rusiju


Zanimljivo je da će ponovo deca ukrasiti tribine stadiona "Rajko Mitić". Podsetimo, klinci do 14 godina iz škola fudbala širom Srbije će sa svojim trenerima jedini imati pravo da uđu na utakmicu sa Luksemburgom, i oni bi trebalo da pošalju najlepšu sliku u svet. Identičnu stvar je Partizan već dva puta uradio u Humskoj 1.


Sa namerom da osvoji šest bodova u preostala dva meča i sa željom da makar bod manje od svih šest osvoji Portugalija, "orlovi" se spremaju u Staroj Pazovi. Danas su bili u dve mladenovačke škole, a u dosadašnjim kvalifikacijama valjda su naučili da su porazi i remiji velike lekcije, ali da su samo pobede - najlepši deo škole.