Teški dani su pred fudbalerom Galatasaraja na pozajmici u Brižu Mbajeom Dijanjeom, pošto bi promašeni penal na “Parku prinčeva” protiv PSŽ u Ligi šampiona mogao da ga košta posla u belgijskom klubu.

Briž je imao sjajnu priliku da se iz Pariza vrati neporažen, pošto je u finišu meča, pri vođstvu “svetaca” 1:0, dobio priliku da sa bele tačke dođe do izjednačenja.

Ipak, Dijanje je uzeo loptu ispred standardnog izvođača penala Hansa Vanakena, i – promašio. Belgijski mediji su “razapeli” visokog napadača posle toga, a trener Filip Klemon nije imao milosti za nedisciplinu – Dijanje je odstranjen iz tima.

- Neće biti u konkurenciji za sledeći meč, a u narednim sedmicama ili mesecima ću odlučiti da li ću ga vraćati u tim. Novčana kazna će sigurno biti izrečena, jer pravila ekipe i kluba moraju da se poštuju. Napravio je glupu grešku i zbog toga mora da snosi posledice – rekao je Klemon.

Da stvar po Dijanjea bude gora, istu stvar je napravio i u dresu Galatasaraja, s tim što je tada postigao gol. U finišu prošle sezone, na utakmici protiv Malatije, Dijanje je, uz žestoko negodovanje Junesa Belande, izveo najstrožu kaznu, ali pošto je zatresao mrežu, niko od saigrača nije prišao da mu čestita.