ZNALI su dobro šeici sa "Parka prinčeva" u leto 2017. kada su se odučili da kupe Nejmara da će ih to papreno koštati. Međutim, bogate gazde iz Katara nisu mogle ni da pretpostave da će ih u prve dve i po godine svaki nastup brazilskog čarobnjaka za PSŽ "oštetiti" za 4,8 miliona evra!

U pitanju je prosta matematička računica, jer je 27-godišnji napadač plaćen Barseloni 222 miliona evra, a budući da mu je mesečna plata 3,1 milion, to znači da je time kasu francuskog prvaka olakšao za još 80,6 miliona. Kada se sve sabere, već su gazda Naser al Kelaifi i društvo izvadili iz džepova 302,6 miliona evra, a Nejmar je odigrao samo 63 meča u proteklom periodu.

Količnik od skoro pet miliona evra je nastao neplanirano, jer je sjajni dribler odigrao manje od 50 odsto utakmica Pari Sen Žermena. U svim takmičenjima, klub je od jula 2017. imao na programu 127 mečeva, ali je Nejmar istrčao na travu u tek 63 slučaja. Najčešće je izostajao zbog povreda, međutim, bilo je tu i suspenzija, pa i neke vrste bojkota ovog leta, kada je imao nameru da se vrati u Španiju.

I u ovom momentu je brazilski reprezentativac van stroja zbog povrede, a trenera Tomasa Tuhela čini nervoznim činjenica da se dva puta teže povredio kada je nastupao za nacionalni tim.

- Imam utisak da se Nejmar ovde u Parizu samo oporavlja i ujedno priprema kako bi bio spreman da igra za Brazil - rekao je nedavno Tuhel.

Ipak, niko ne može da ospori da je Nejmar uvek maestralan kada je u timu. Na 63 meča postigao je 55 golova i učestvovao u osvajanju pet trofeja. Tu je statistika na njegovoj strani.

NAPADA RONALDA, PA PELEA

ZA razliku od PSŽ, Fudbalski savez Brazila može da bude ponosan na učinak Nejmara i njegov odnos prema državnom grbu. Za "karioke" je od 2010. već odigrao 101 utakmicu i postigao 61 gol.

Po broju pogodaka, ispred zvezde PSŽ su samo legende, Pele (77) i Ronaldo (62).


BROJKE

3,1 milion evra mu je mesečna plata u PSŽ

5 trofeja je Nejmar osvojio sa Parižanima

63 puta je nastupio za prvaka Francuske