Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi kažnjen je samo 1.500 dolara i jednom utakmicom suspenzije od Južnoameričke fudbalske federacije (KONMEBOL) zbog uvredljivih komentara na račun te organizacije i Brazila posle neuspeha na Kopa Amerika.

Mesi je na turniru u Brazilu, gde je Argentina završila na trećem mestu, odbio da primi medalju uz objašnjenje da je sve namešteno u korist najvećeg rivala.

PROČITAJTE JOŠ: EKVADORSKI SUDIJA ODGOVORIO MESIJU: Poraženi su uvek ljuti na arbitre

On je zaradio samo suspenziju od jednog meča zbog crvenog kartona u borbi za treće mesto protiv Čilea (2:1).

- Jasno je sve, crveni sam dobio zbog mojih izjava o suđenju posle utakmice sa Brazilom. Sve je sramota, nisam uzeo medalju jer ne želim da budem deo korupcije. Uopšte ne sumnjam da će Brazil u finalu da savlada Peru i osvoji titulu - izjavio je tada Mesi, pre nego što je domaćin trijumfom 3:1 došao do titule prvaka Južne Amerike.

PROČITAJTE JOŠ: MESI ODBIO DA PRIMI BRONZANU MEDALjU: Namešteno je da Brazil osvoji!


Mesi je prethodno javno kritikovao sudije, KONMEBOL i Brazil nakon poraza u polufinalu 2:0 i nekoliko spornih odluka arbitara iz Ekvadora Rodija Zambrana.

KONMEBOL se zbog toga oglasio da je Mesi pokazao manjak poštovanja, ali i izrekao samo novčanu kaznu zvezdi Barselone, koja i dalje nema trofej sa "gaučosima".