ČUKARIČKI ispred sebe ima dvomeč sa norveškim Moldeom, a ispred sebe u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope grčki Aris ili kiparski AEL iz Limasola. S obzirom na mlad, a poletan tim, ali i snažnih Norvežana, na Banovom brdu su žreb u Nionu dočekali prilično obazrivo.


- Razmišljamo samo o Moldeu, o prvom meču u četvrtak i zaista nismo mnogo pažnje obraćali na sam žreb. Znam dobro i Aris i AEL. Ozbiljni su to klubovi, dobri timovi, imaju kvalitet ali isto tako protiv njih može da se igra. Molde igra snažan fudbal, Grci i Kiprani su potpuno drugačiji. Sigurno da nam po stilu više odgovaraju. Bilo bi lepo da dođemo u priliku da igramo protiv nekog od njih, ali o tom potom - kaže, za "Novosti", sportski direktor Vladimir Matijašević.


Ako uspeju da prelete sa krajnjeg severa Starog kontinenta na krajnji jug, mladi i perspektivni tim imao bi realnu priliku da se nađe u predvorju grupne faze Lige Evrope. Aris se kao klub konsolidovao, posle devet godina se vraća u Evropu sa timom od 17 stranaca. Ovog leta su se dodatno pojačali Sašom iz Ludogoreca, Sundgrenom (AIK), Rouzom (Lorijen), Emanom (Šturm), pa je favorit u odnosu na AEL. Kiprani su takođe legija stranaca koju sa klupe predvodi Dušan Kerkez, a među nekoliko bivših igrača bivše SFRJ je i nekadašnji vezista Voždovca Marko Adamović. Prošle godine su ispali u