DOLASKOM U Real, naš fudbalski reprezentativac Luka Jović postao je svetska zvezda. O tome govori i činjenica da je došao i na stranice sajta Players Tribune, gde veliki sportisti pričaju o sebi. Tako je i srpski centarfor govorio o detinjstvu, porodici, i kako ga je sestra inspirisala da bude to što jeste.

- Ne govorim mnogo o tome, ali kada sam imao devet ili deset godina, moja sestra se ozbiljno razbolela - pričao je Jović. - Doktori su utvrdili da ima leukemiju i bila je u bolnici dug period. Mama je morala da prestane da vodi supermarket da bi je čuvala. Celu godinu porodica je bila razdvojena.

Ta teška priča je, ipak, imala srećan kraj.

PROČITAJTE JOŠ: LEKAR BOLONjE O MIHAJLOVIĆEVOJ BOLESTI: Još se ne zna tip leukemije

- Jednog dana, dok me vozio kući, otac je stao i pokupio ujaka i rođaka. Shvatio da ćemo imati veliko slavlje. Kada smo došli kući, sestra je imala na glavi šešir od papira, kao da joj je rođendan. Rekli su joj da je izlečena. Bio je to neverovatan osećaj, saznanje da će biti dobro, jer smo svi bili veoma uplašeni dug period. Kada je sestra pobedila bolest, to mi je raspalilo želju da uspem. Želeo sam da budem pobednik kao ona - istakao je Luka.

Napomenuo je i da mu se čini da je rođen sa talentom za postizanje pogodaka.

- Ne znam kako sam postao napadač, ali dokle god mi sećanje seže, bio sam opsednut postizanjem golova. Mislim da svako ima neki talenat, a to je moj - kaže Jović.

PROČITAJTE JOŠ: Zidan napustio pripreme Reala iz ličnih razloga

KREDITI ZA KARIJERU

LUKA je istakao da su mu roditelji vredno radili kako bi mu pomogli da napravi karijeru.

- Dok sam rastao, moj otac je držao supermarket. Ali, ako ne bi imao dobru godinu, uzimao bi kredit iz banke da bi mogao da me vodi na treninge. Moj ujak je radio u Rusiji, ali kada bi čuo da imamo finansijske probleme, kupovao bi kopačke i trenerke i slao nam novac - otkrio je Jović.