NIJE poznat po dugom i oštrom jeziku, ali mu zbog izjave preti teška kazna. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Mesi mogao bi da bude suspendovan na dve godine, jer je verbalno napao Južnoameričku fudbalsku asocijaciju (KONMEBOL) posle poraza "gaučosa" od Brazila.


- Kopa je nameštena da je Brazil osvoji. Sudije su oštetile Argentinu, dva puta su morale da konsultuju VAR zbog sumnjivih penala za nas, ali su namerno ignorisale sporne situacije. Očekujem da će domaćin imati njihovu pomoć i u finalu i da će sigurno osvojiti turnir - rekao je Mesi, koji je odbio da učestvuje u ceremoniji dodele medalja i primi bronzu.


U utakmici za treće mesto, u kojoj je Argentina savladala Čile (2:1), Mesi je dobio crveni karton zbog koškanja sa Medelom pred kraj prvog poluvremena. Barselonin as je i za tu situaciju rekao da je izrežirana i da nije bilo razloga da bude drastično kažnjen, jer ga je protivnički igrač provocirao.


PROČITAJTE JOŠ: MESI ODBIO DA PRIMI BRONZANU MEDALjU: Namešteno je da Brazil osvoji!


Mediji uveliko spekulišu da bi Mesi zbog komentara mogao da dobije dvogodišnju suspenziju od KONMEBOL-a, čija pravila zabranjuju igračima da vređaju njihove članove i dovode njihov integritet u pitanje.


Ukoliko bude kažnjen dve godine, Mesi će propustiti južnoameričke kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022, ali i Kopa Ameriku 2020, koja se igra u Argentini i Kolumbiji.