KRISTIAN Šekularac (decembar 2003), unuk legendarnog Šekija, veliki je talenat, igra za Servet i selekciju Švajcarske do 16 godina. Da je veoma perspektivan i da ima gene fudbalske loze Šekularca, ne tvrdi samo njegov deka Mirko (rođeni brat Dragoslava) već i švajcarski mediji, skauti velikih klubova koji ga prate. Savez mu, pored britanskog i srpskog pasoša, nudi i švajcarski.

Fudbalski Savez Srbije do sada nije imao u beleškama ime Kristiana Šekularca.

- Iskreno, nismo. Ali koristimo svaku informaciju, poput ove vaše priče u "Novostima", da počnemo da pratimo našu decu iz dijaspore - iskreno na početku razgovora za "Novosti" kaže Goran Vasilijević, koordinator svih mlađih kategorija FS Srbije.

PROČITAJTE JOŠ: MIRKO ŠEKULARAC ZA “NOVOSTI”: Kristian ide dedinim stopama

Nekadašnji reprezentativac i levi bek koji se sa Crvenom zvezdom popeo na krov sveta 1991. ističe da baš poslednja četiri meseca sa svojim saradnicima prikuplja podatke o deci iz dijaspore.

- Trenutno pratimo igrače 2002. i 2003. godište jer nam u drugom delu godine startuju kvalifikacije za njih. Već smo skautirali jedan broj igrača, talentovani su, ali da bi se igralo u reprezentaciji, potrebno je mnogo faktora. Ne samo talenta, već i želje, karaktera. U svakom slučaju pratićemo Šekularca jer je već selektiran u reprezentaciji Švajcarske. Napravićemo kontakt sa porodicom, razgovaraćemo pa ćemo videti.

PROČITAJTE JOŠ: Jović trese mreže i na prijateljskim mečevima

Srpska dijaspora u svetu je sve brojnija, ističe Vasilijević, koji stalno dobija razne informacije.

- Naš savez ima cilj da sva ta talentovana deca dobiju šansu da igraju za Srbiju i da se zatim sama izbore za svoj status među "orlovima". Mi smo talentovani za fudbal, pa samo u raznim selekcijama Švajcarske i Austrije imamo na desetine igrača sa srpskim korenima. Ne mogu svi da igraju za Srbiju, neki to i ne osećaju, ali ćemo mi kao Savez sve uraditi što je do nas da svakom talentovanom detetu pružimo ruku i omogućimo mu da zasluži da igra za svoju domovinu - kaže Vasilijević, kome je svaka informacija o talentovanim momcima iz dijaspore zlata vredna.

DOLAZI BABIĆ, KAPITEN SAUTEMPTONA
GORAN Vasilijević ističe da će selekcije Srbije do 16 i 17 godina biti pojačane u narednom periodu talentovanim igračima iz dijaspore.
- Ne volim da pričam o imenima, ali ću vam otkriti da će kapiten engleskog Sautemptona Goran Babić igrati za Srbiju. On je 2003. godine, igra na mestu ofanzivnog veznog i imaćemo ga u kvalifikacijama - otkrio je Vasilijević.