STARTOVALA je i Prva liga Srbije, ali u bitno drugačijem obliku. Igraće se u istom formatu kao i Superliga Srbije: posle 30 odigranih kola (23 ove jeseni), podeliće se bodovi i igraće se plej-of i plej-aut sedam kola. Dodatak je baraž za ulazak u Superligu.

- Prve dve ekipe ulaze direktno u Superligu. Timovi koji zauzmu pozicije od trećeg do šestog mesta igraće baraž. Sudariće se treći i šesti, četvrti i peti pa će pobednici tih dvomeča igrati između sebe za apsolutnog pobednika koji će se u dvomeču sa 14. iz Superlige boriti za elitu. U svakom slučaju, Liga će biti i duža i zanimljivija sa mogućnošću da tri kluba iz Prve lige Srbije dođu do Superlige - istakao je komesar takmičenja Aleksandar Pivić.

Konkurencija u Prvoj ligi Srbije može se reći nikad nije bila jača, tu su brojni bivši superligaši Borac, Javor, Metalac, Novi Pazar, Sloboda, Radnički 1923, a samim tim su i tereni bolji. Čak pet stadiona ima reflektore, TSC gradi novi objekat pa će ovu sezonu igrati u Senti.

- FSS je potpisao novi ugovor o prodaji tv prava sa “Arenom sport” a od toga imaće koristi i klubovi PLS. Pored finansijskog dela kroz prenose utakmica, kad za to bude bilo uslova pre svega tehničkih, biće plaćeni svi troškovi službenih lica, što će umnogome olakšati klubovima funkcionisanje. Gotovo svi su uložili prilična sredstva da poprave infrastrukturu i prilagode je uslova takmičenja - otkriva Pivić.

Pokrenut je i novi sajt “pls.rs” koji je identičan onom iz Superlige.