Rahim Sterling tvrdi da seosećao kao da je izgubio identitet pod komandnom palicom bivšeg trenera Manuela Pelegrinija. Danas je sve mnogo bolje jer igrač Mančester sitija uživa u slobodi koju mu je dao novi menadžer Pep Gvardiola.


"Iskreno,uživam. Osećam mnogo veću slobodu, mogu stati na loptu malo više, i osećam se da mogu da se izrazim tako što dodirnem loptu, ili je prosledim saigračima. Kod prethodnog trenera, da ne kažem da je bilo toliko crno,problem je bila činjenica da su se treninzi svodiili na dva dodira s loptom, i vi kao igrač u takvim okolnostima gubite stil igre i fudbalski identitet“, rekao je reprezentativac Engleske za Bi-Bi-Si sport.


Sedmica“ Sitija takođe je konstatovala da se njen stil igre nije podudarao sa Pelegrinijevim konceptom:


"Moj stil igre ne karakteriše mali broj dodira sa loptom. Volim da stanem na loptu i tražim adekvatna rešenja, proigrati saigrače, ili sam kreirati šansu za gol. Sada učim da uklopim stečena iskustva pod Pelegrinijevom i Gvardiolinom komandom, i to primenim na utakmicama“, zaključio je Sterling.


Krilni igrač se pridružio „građanima“ za sumu od 49 miliona funti pred početak prošle sezone. Odigrao je svega osam utakmica od po 90 minuta u Premijer ligi, na kojima je postigao šest golova. Zbog skromnih partija u debitantskoj sezoni na „Etihadu“, Sterling je bio izložen kritikama od strane sportske javnosti na Ostrvu.