CENjENI beogradski gitarista i producent Nebojša Zulfikarpašić Keba, preminuo je u ponedeljak rano ujutru u 53. godini, od infarkta. Keba je bio stariji brat džez pijaniste i kompozitora Bojana Zulfikarpašića (51), a ljubav prema muzici obojica su nasledili od oca.

Za razliku od Bojana koji se opredelio za klavir, Nebojša je prvo učio da svira čelo i klarinet, ali je na kraju, ipak, odabrao gitaru. Završio je muzičku školu "Kosta Manojlović" i Akademiju primenjenih umetnosti u Beogradu. Keba je bio jedan od najtraženijih studijskih muzičara, a u prvoj pop rok školi u Srbiji "Master blaster", davao je časove gitare. Sarađivao je sa mnogobrojnim pevačima i grupama, poput Maje Nikolić, Goce Tržan, Saše Vasića, Ivane Jordan, Željka Vasića, Bobana Rajovića, Alekse Jelića, Milana Delčića Delče, "Tap 011", "Blok auta", "Tropiko benda", Bojane Vunturišević...

Pročitajte još - Preminuo veliki muzičar, tvorac mnogih jugoslovenskih hitova

Na društvenim mrežama od Kebe su se u ponedeljak opraštali mnogobrojne kolege i prijatelji, i svi su složni u mišljenju da je bio divan čovek, učitelj i muzičar, uvek nasmejan i nepopravljivi optimista.