Kompanija EON Productions je zvanično objavila da je reditelj Deni Bojl napustio poziciju reditelja 25. filma o Džejms Bondu.


Na zvaničnom 007 Tviter nalogu objavljena je sledeća poruka od producenata i zvezde filma: "Majkl G. Vilson, Barbara Brokoli i Danijel Kreg su danas objavili da, zbog kreativnih razilaženja, reditelj Deni Bojl više nije deo Bonda 25."


Iako nije razjašnjeno o kakvim se konkretno "razilaženjima radi", poznato je da je Bojl postavio ultimatum EONu i MGMu, po kojem film mora da prati scenario Džona Hodža (Trejnspoting), a ne zvaničnog koji su studiju priložili veterani Bond franšize, Nil Purvis i Robert Vejd.


Pročitajte još: Želite auto Džejms Bonda? Aston Martin ima rešenje (VIDEO)


"Imamo ideju, Hodž i ja, i on je trenutno prebacuje na papir," izjavio je Bojl u martu.


"Sve zavisi od toga kako će taj scenario ispasti, ništa više ne bih otkrivao."


Snimanje Bonda 25 je trebalo da počne u decembru ove, kako bi premijera bila 8. novembra 2019. godine.


"EON i Bojl su bili u ranoj fazi potrage za novom Bond devojkom i glavnim negativcem, pre nego što bi snimanje počelo u decembru. Producenti rade "prekovremeno" kako bi našli zamenu za reditelja," piše

Variety

.

Prethodni kandidati koji bi mogli da se ponovo nađu u opticaju bili su Denis Vilnev (Blejd Raner 2049), Dejvid Mekenzi (Hell or High Water), i Jan Demanž ('71, White Boy Rick).


Bond franšiza je aktuelna ovih dana - Aston Martin je odlučio da obraduje strastvene kolekcionare sa serijom basnoslovno skupih DB5-ica opremljenih (skoro) svim Bond-spravicama.


Što se originalnog vozača dotičnog autića tiče, u večnoj trci za novog Bonda glavni pretendent je trenutno Idris Elba.


Izvor: IGN Adria