SRBIJA će u januaru naredne godine prvi put biti domaćin svetskog izbora za mis turizma! Prethodno takmičenje je održano u Maleziji, a sada će se sa prirodnim potencijalima, bogatom istorijom i kulturom naše zemlje upoznati lepotice iz gotovo 100 država. Ideja je da baza za pripreme bude u etno-kompleksu "Vrdnička kula", dok će ostali detalji biti objavljeni narednih dana.

- Srbija je izabrana za domaćina takmičenja zato što je mnogi smatraju sigurnom i bezbednom zemljom sa prirodnim lepotama, gde se susreću različite civilizacije, kulture i vere - kaže za "Novosti" direktor organizacije mis turizma Srbije i vlasnik licence za nacionalni izbor Dragan Ćoso. - Mi smo zemlja sa evropskom i svetskom turističkom tradicijom, u kojoj se nalaze spomenici svetske i srpske istorije, sa mnogobrojnim manastirima pod zaštitom Uneska i planetarno poznatim naučnicima. Znaju nas po festivalima, lepim devojkama, odličnim sportistima, sjajnom provodu, tradicionalnim specijalitetima i velikom gostoprimstvu.

PROČITAJTE I: Mis Srbije Katarina Šulkić: Predstavljam svoj narod


Verujem da će najveće međunarodno takmičenje u lepoti privući mnoge biznismene i turiste u našu zemlju. Ovo je sjajna prilika za promociju imidža Srbije, ali i za predstavljanje naših proizvoda.

Koliko su Srpkinje lepe, svet se već uverio i to baš na ovom takmičenju kada su naše predstavnice ostvarile istorijski uspeh. Sara Stojanović iz Beograda je pre dve godine u Maleziji osvojila četvrto mesto (treća pratilja), a početkom ove godine, takođe u ovoj azijskoj zemlji, još je jedna Beograđanka, Sara Miletić, na svetskom izboru za mis turizma zauzela treće mesto, odnosno izabrana je za drugu pratilju.

SARADNjA Predsednik svetske organizacije mis turizma Dejvid Sing i Dragan Ćoso


- Cilj je da okupimo sve koji mogu da nam pomognu u kreiranju i realizaciji takmičenja, kako sredstvima, tako i predlozima i sugestijama - ističe Ćoso. - Pozivamo sve državne institucije i sponzore da nam se pridruže, da zajedno predstavimo Srbiju i izaberemo najlepšu devojku sveta u turizmu za 2018/19.