POVODOM Dana državnosti na prijemu u ambasadi Srbije u Beču gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predstavio je u četvrtak svoj grad.

Pred više od 600 diplomata, predstavnika OEBS-a i članova austrijskih državnih organa, Vučević je rekao da je Novi Sad nosilac duple krune - Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine.

- Naš grad je grad velikih šansi u kojem energija i sinergija mladih čine da nezaustavljivo napredujemo - rekao je prvi čovek Novog Sada, i dodao da nije iznenađujuće što je Lonely Planet Novi Sad stavio na treće mesto globalne liste najpoželjnijih turističkih destinacija u 2019. godini, navodeći da je evropska prestonica kulture i omiljen grad mladih.

Vučević je istakao da je OPENS 2019. godine projekat za budućnost, jer "želimo da u ovoj i u predstojećim godinama, svojim primerom pomognemo razvoju i poboljšanju uslova života za mlade u celoj zemlji".

- U našem gradu odrastaju fenomenalni ljudi koji ne sede i ne čekaju da im neko pruži šansu, već se za tu šansu bore kako bi je iskoristili za opšte dobro, za razvoj celokupne zajednice i za još bolje uslove koje će imati generacije posle njih - naglasio je gradonačelnik Novog Sada.

PROČITAJTE JOŠ: Predsednik Vučić obilazi Banat