CETINjANI Mitar Marković (25) i Petar Laličić (21), koji se sumnjiče za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje tri osobe 11. juna na Cetinju, uhapšeni su u četvrtak u Šibeniku. To je "Novostima" potvrđeno i iz vrha crnogorske policije.

- Prilikom hapšenja obojica su imala falsifikovane hrvatske pasoše, ali su pretresom stana koji su koristili, pripadnici policije pronašli njihova prava lična dokumenta, što je samo jedna u nizu potvrda da su osumnjičeni zaista lica za kojima se tragalo - kaže naš sagovornik.


PROČITAJTE JOŠ: ISTRAGA LIKVIDACIJE NA CETINjU: Milić nova žrtva rata Kotorana?

On dodaje da je akcija hapšenja rezultat saradnje crnogorske policije sa hrvatskim kolegama, kojima su poslali svoja operativna saznanja o kretanju ovih osumnjičenih. Marković i Laličić nakon hapšenja su se branili ćutanjem. Određen im je ekstradicioni pritvor, nakon čega će crnogorske vlasti tražiti njihovo izručenje. Osumnjičenog Laličića crnogorski istražitelji su označili kao jednog od egzekutora Bogdana Milića.

Sredinom juna po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, koje je preuzelo slučaj ubistva Milića, uhapšeni su Lazar Nedović, Mošo Paović i Žarko Pejaković. U prvoj Naredbi za sprovođenje istrage protiv Nedovića, Paovića i Pejakovića, navodi se i da su kamere zabeležile kretanje dva napadača. Objašnjava se da se na snimku video-nadzora sa obližnje apoteke, oko 17 časova uočava kretanje dve osobe, obučene u svetlu i tamnu duksericu, sa kapuljačom na glavi.

- Oko 17.12 vidi se kretanje dva lica, pešačkom stazom iz pravca UO "Portun", dok se trčećim korakom udaljavaju sa gornje strane zgrade "Kruzer", gde se na prednjoj kameri instaliranoj na objektu apoteke uočavaju kako pretrčavaju Ulicu Baja Pivljanina i nastavljaju kretanje u pravcu naselja Gipos - piše u Naredbi za sprovođenje istrage.


PROČITAJTE JOŠ: RAT CRNOGORSKIH KLANOVA: Krvavi tragovi osvete po celoj Evropi

OBAVEŠTENI O KRETANjU ŽRTVE

U DOKUMENTU Specijalnog državnog tužilaštva navodi se da su Nedović i još jedna istražiteljima nepoznata osoba tog 11. juna obavešteni da se Milić nalazi na terasi lokala "Portun".

- Osumnjičeni Nedović ispalio je više projektila iz vatrenog oružja - pištolja, prema oštećenom Miliću, nanoseći mu više telesnih povreda, usled kojih je nastupila smrt - piše u naredbi za sprovođenje istrage.

Navodi se da je istovremeno ta druga osoba ispalila više projektila u pravcu Dragana Vušurovića, Gorana Vušurovića i Marka Vujačića "u nameri da ih liši života, nanoseći im telesne povrede".