POLICIJA je u Podgorici, Cetinju i Bijelom Polju, sprovodeći pojačane kontinuirane aktivnosti u cilju kontrole bezbednosno interesantnih lica i pronalaska oružja u ilegalnom posedu i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta, pronašla i oduzela veću količinu oružja, novca, droge i drugih predmeta.


Pročitajte još: NOVI DETALjI LIKVIDACIJE U ĐENOVIĆIMA: Stefan Šarović ubijen u dvorištu vile


- U Podgorica je postupajući na osnovu operativnih informacija a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršen pretres stanova i drugih prostorija na osam lokacija na području grada koje koriste bezbednosno interesantna lica i tom prilikom pronađeno je i oduzeto 85.000 evra čije se poreklo utvrđuje i 11 sredstava komunikacije sa tehničkim uređajima visoke kripto zaštite za koje se sumnja da su koriščeni za pripremu i organizovanje vršenja krivičnih dela, saopštila je Uprava policije Crne Gore, napominjući da je pronađena i oduzeta izvesna količina psihoaktivnih droge i bankovne kartice za koje se sumnja da su korišćene za prebacivanje i pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima.

Oduzeto je i šest pušaka, pištolj marke „Zastava M57", četiri optička nišana i veća količina municije različitog kalibra u ilegalnom posedu.

- Protiv R.K. (50) policija je nadležnom tužiocu podnela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv A.Š. podneta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

- Podgorička policija je izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste bezbednosno interesantna lica i tom prilikom su u takozvanin štek stanu koji koristi E.R. (21) pronašla i oduzela četiri automatske puške – kalašnjikova, automatski pištolj „Škorpion", dva pištolja, municiju, marihuanu i sredstva komunikacije. E.R. je lišen slobode zbog počinjena dva krivična dela, saopštava polucija, koha je na Cetinju izvršila pretres stana i drugih prostorija na tri lokacije koje koristi N.B. (62) iz Cetinja. -Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Crvena Zastava" kalibra 7,65 milimetara sa tri okvira i 16 komada municije istog kalibra. O događaju je obavešten nadležni državni tužilac. Službenici Centra bezbednosti Bijelo Polje su postupajući na osnovu operativnih saznanja izvršili pregled lica N.Š. (30) iz Bijelog Polja kojom prilikom su kod njega za pojasom pronašli pištolj kalibra 7,65 milimetara sa obrušenim serijskim brojem i tri metka u okviru. O događaju je obavešten nadležni državni tužilac koji je naložio da se N.Š. uhapasi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je Uprava policije Crne Gore.