POLICIJA je podnela krivičnu prijavu protiv sekretara Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje D. L. (50) iz Bijelog Polja, koji se sumnjiči da je u svojstvu službenog lica počinio krivično delo prevare.

Pročitajte još: UHAPŠENI PREVARANTI: Ukrali milione razrađenom “šemom” na Fejsbuku

On se sumnjiči da je pokušao da prevari sugrađanina H.S, biznismena iz Slovenije, obećavši mu pomoć da dobije građevinsku dozvolu. Sumnja se da je naveo H.S. da mu da 11.000 evra, uz dogovor da mu da još 4.000 evra nakon što dobije dozvolu.

- On je, kako se sumnja, pre skoro četiri godine, 22 aprila 2015. godine, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog H.S. da će mu pomoći da dobije građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Bijelom Polju, iako je znao da shodno važećim propisima nije moguća izgradnja objekta u gabaritima koje je H.S. imao u planu.

Pročitajte još: HAPŠENjA ZBOG KRAĐA I PREVARA: Odneli 300 kg bakra iz borske topionice

Takođe, D.L. je znao da kao sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj u Opštini Bijelo Polje nije bio ovlašćen da obavlja poslove u postupku izdavanja građevinske dozvole. On je ovim radnjama, sumnja se, naveo H.S. da mu u julu 2015. godine preda iznos od 11.000 evra, uz dogovor da mu preostali iznos novca od 4.000 eura preda nakon što navodno dobije građevinsku dozvolu, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Inače, prilikom boravka H. S., u Bijelom Polju, bačena je bomba na njegov automobil, za šta jebin osumnjičio funkcionera D. L., od koga je, navodno, bezuspešno pokušavao da povrati dati novac. D.L., je povodom tog incidenta dao izjavu u Centru bezbednodti Bijelo Polje i negirao umešanost u slučaj.