MALENI Džeksen iz SAD-a ima svega tri godine, a život mu je već pokazao koliko može biti okrutan. Dečak je rođen autističan i neverbalan, a nedavno su mu lekari dijagnostikovali neuroblastom, redak oblik karcinoma koji se formira u nervnom tkivu.

Pročitajte još: KAMERA SNIMILA ZASTRAŠUJUĆU SCENU: Par se ljubio na ogradi mosta, a onda su izgubili ravnotežu i pali u smrt (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Njegova majka Ragland Randa pokušava da ostane optimistična jer ima ukupno petoro malene dece o kojima treba da brine. Priznaje da ne stigne da obavi sve poslove u kući i oko nje, ali njeni susedi nemaju nimalo razumevanja, a niti saosećanja. Pokazali su to kada su joj u poštansko sanduče stavili poruku 'da treba više da se potrudi'.

Pismo joj je ubacio neko od suseda koji se nije predstavio, a napisao je da joj je vrt neuredan i zamolio da se potrudi malo više i uredi okućnicu jer ovako 'smanjuje tržišnu vrednost njihovih domova'.

Pročitajte još: TVRDE DA IM JE NARUŠENA PRIVATNOST: Striptizete tužile feministkinje

'Komšinice, molim te pronađi ponos i dovedi u red eksterijer svoje kuće. To utiče na tržišnu vrednost naših domova. Ko želi da kupi kuću blizu vas i svaki dan to gleda? Uređivanje okućnice ne zahteva baš toliko truda, jedino treba da pokažeš da ti je stalo. Možeš ti i bolje', stajalo je u poruci.


Šokirana majka poruku je podelila na Fejsbuku uz komentar.

- Naši životi se sastoje od poseta lekarima i pregleda u klinici, usledile su hemoterapije, transplantacija i operacije. Moj sin se doslovce borio za život. Bio je hospitaliziran više od 20 puta, imao je preko sedam operacija. On je zaista najhrabrija osoba koju poznajem - napisala je.

- Neverovatno je koliko stvari poput ove mogu promeniti čoveka. Možda vlasnik ove poruke može da vidi ovo što sam napisala, a možda i ne. Ali, u svakom slučaju osećam da će nekoga dirnuti i to je dovoljno samo po sebi - dodala je, a prenosi Miror.

(24sata.hr)