Grčko ostrvo Skiatos dugo slovi za jednu od najpopularnijih destinacija za odmor, ali nakon udara retkog mediteranskog uragana (Medigan) "Zorba" potpuno je poplavljeno.

Visina vode dostiže i do nekih prozora, a kretanje je trenutno moguće samo uz pomoć viših vozila.

"Zorba" je Grčkoj doneo snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nestalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

"ZORBAS" NE DOZVOLjAVA TURISTIMA DA SE VRATE KUĆI: Otkazan let Er Srbija sa Skijatosa
Rojters prenosi da je grčka državna televizija objavila da se na Eviji u gradu Mantudi kao nestali vode mladić i sredovečni par. Navodi se da je služba civilne zaštite pokrenula operaciju potrage i spasavanja. Iz glavnih grčkih luka brodovi ne isplovljavaju, a saobraćaj je poremećen širom zemlje pošto su putevi poplavljeni.

Prema informacijama, vatrogasci su primili više od 1.300 poziva za pomoć u evakuaciji ljudi zarobljenih automobilima i poplavljenim kućama, kao i da bi uklonili oboreno drveće i šut. Služba za civilnu zaštitu izdala je upozorenje da bi nevreme danas moglo da zahvati i severni i centralni deo Grčke, kao i da bi moglo da dođe do pojave blatnih klizišta i poplava u široj oblasti prestonice Atine, gde je u avgustu u požarima stradalo najmanje 99 ljudi.RETKI URAGAN ZORBAS POGODIO MEDITERAN: Oluja zahvatila jug Grčke, pomorski saobraćaj u prekidu (VIDEO)

- Niko od naših građana nije zvao konzulat u Solunu, niti ambasadu u Atini - naveli su oni i dodali da su u vezi sa turističkim vodičima, koji se, takođe, nisu javljali.NA EVIJI NESTALO TROJE LjUDI

Retki mediteranski uragan (Medigan) "Zorba" u Grčkoj doneo je snažne vetrove i teške padavine, a najteže su pogođeni pojedini delovi ostrva Evija, gde je nastalo troje ljudi, kao i južno poluostrvo Peloponez.

Rojters prenosi da je grčka državna televizija objavila da se na Eviji u gradu Mantudi kao nestali vode mladić i sredovečni par. Navodi se da je služba civilne zaštite pokrenula operaciju potrage i spasavanja.