Zvona na grlima krava nastaviće da zvone na jednoj bavarskoj farmi, uprkos dugogodišnjem negodovanju komšija, presudio je sud u Minhenu.

Ovo je najnovija vest za bračni par iz Holckirhena, gradića južno od Minhena, koji je prvu tužbu podneo pre pet godina. Ipak, planiraju ponovo da se žale. Oni tvrde da ne mogu da spavaju od krava koje žive na farmi Regine Kiler, piše Bi-Bi-Si na srpskom jeziku.

Par koji je tužio Reginu žalio se i na neprijatne mirise koji dolaze sa farme. Tokom suđenja njihov advokat je pustio snimak buke koje dolazi sa farme, čija jačina iznosi 70 decibela, ali je sud je ovaj dokaz odbacio. Par je bio nezadovoljan nagodbom sa Reginom Kiler iz 2015. godine da krave budu udaljene najmanje 20 metara od komšijske imovine.

PROČITAJTE JOŠ - BIZARNO: Mrtva krava "šutnula" radnika u glavu

Istaknuta političarka ove regije Ilsa Egner kaže da su krave sa zvonima oko vrata deo seoskog načina života. Kiler kaže za Zidojče Cajtung da su krave sa zvonima „stvar tradicije" i da „ako se ovako nastavi, to biti kraj Bavarske". Kiler i njeni advokati kažu da zvona na kravama služe da se životinja lakše pronađe, ukoliko pobegne.

Gradonačelnik Holckirhena Olaf von Lovis izjavio je da je „ispaša uobičajena praksa na tom području i da je važna za poljoprivredu".

Inače, tokom zime krave su u štalama.