Crveni krst Republike Srpske organizovaće od 7. do 13. oktobra tradicionalnu manifestaciju Nedelja deteta tokom koje će u Srpskoj biti distribuisano 18 peći na čvrsto gorivo i 34 paketa nove dečije garderobe za višečlane porodice u stanju socijalne potrebe.

Manifestacija pod sloganom "Moja sedmica, moja godina" realizuje se u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta Srpske i Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske, saopšreno je iz Crvenog krsta Srpske.

U saopštenju je navedeno da slogan šalje poruke da briga o najmlađima traje konstantno, ali da je Nedelja deteta prilika za promociju aktivnosti koje se odnose zaštitu dečijih prava - njihovo obrazovanje, vaspitanje, zdravlje i zaštitu dece bez roditeljskog staranja.

- Crveni krst Republike Srpske će kroz različite programske aktivnosti posebnu pažnju posvetiti omladini, ali i najmlađoj populaciji, a Nedelja deteta je posebna prilika za to, navedeno je u saopštenju.

Tokom Nedelje deteta biće upriličene posete raznim ustanovama, udruženjima, višečlanim socijalno ugroženim porodicama, posete dečijim odeljenjima gde će biti uručeni simbolični pokloni.

U Nedelji deteta biće podeljen propagandni materijal u svim školama i ustanovama koje rade sa decom.